Johan Sabbe bij zijn eedaflegging als procureur des Konings in 2014.
Volledig scherm
Johan Sabbe bij zijn eedaflegging als procureur des Konings in 2014. © JVK

Topmagistraat Sabbe krijgt schorsing van zes maanden (deels met uitstel) voor expliciete berichten en foto aan ondergeschikte

Johan Sabbe (60), de procureur des Konings van Oost-Vlaanderen is zes maanden, waarvan drie maanden met uitstel, geschorst wegens grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft de Gentse tuchtrechtbank maandagmiddag beslist. Zijn vroegere vrouwelijke chauffeur had klacht ingediend tegen hem. De tuchtrechtbank is niet bevoegd om zich uit te spreken over de mogelijke strafrechtelijke inbreuken, maar stelt dat Sabbe “de waardigheid van zijn ambt heeft aangetast”.

3 reacties

  • Robert DE REU

    3 jaar geleden
    Moest ik van die vrouw zijn die hem heeft aangeklaagd, ik zou geen minuut meer gerust leven of buitenkomen, heb wel respect dat ze het heeft aangedurft.
  • Pascha Van Rossem

    3 jaar geleden
    Als deze persoon werkelijk over de lijn is geweest rest maar één mogelijkheid: onmiddelijk ontslag.
  • Albert de Lovendeghem

    3 jaar geleden
    Vrouwen zijn altijd én overal baas. Het sterke geslacht moet maar eens overwegen om alles wat minder op te kloppen. Én zeker niet als een relatie afspringt, wraak te zoeken.
  1. Zigeunerbende intimideert tientallen verkopers van goud en bontjassen: “Ze betaalden amper 400 euro voor juwelen van 10.000 euro”
    PREMIUM

    Zigeuner­ben­de intimi­deert tientallen verkopers van goud en bontjassen: “Ze betaalden amper 400 euro voor juwelen van 10.000 euro”

    Een Duitse zigeunerbende heeft volgens het parket tientallen slachtoffers opgelicht bij de aankoop van goud en bontjassen. De clan plaatste eerst advertenties in een krant en sprak dan met hun slachtoffers af op hotel. De politie in Turnhout zorgde voor een doorbraak, nadat meerdere slachtoffers werden opgelicht in een hotel op de Grote Markt. Vandaag riskeren de bendeleden gevangenisstraffen tot 40 maanden. “Met het geld onderhielden ze hun dure levensstijl.” Denk onder andere aan luxueuze wagens, ter waarde van 180.000 euro.
    Gent
  2. Martine (63) en Dirk (65) verkopen al 34 jaar kant, wandtapijten en souvenirs: “We houden Duchesse open tot er een overnemer is, maar daarna reizen we Europa rond”
    PREMIUM

    Martine (63) en Dirk (65) verkopen al 34 jaar kant, wandtapij­ten en souvenirs: “We houden Duchesse open tot er een overnemer is, maar daarna reizen we Europa rond”

    Duchesse aan het Sint-Baafsplein is een vaste waarde bij toeristen die een bezoek brengen aan de Arteveldestad. Martine De Loof (63) en Dirk Van Der Jeucht (65) zijn al 34 jaar de gezichten van de zaak. “Zowel de souvenirs als het kant en de wandtapijten krijgen we nog altijd vlot de deur uit. Vooral Zuid-Amerikanen, Japanners en Spanjaarden zijn er dol op.” Ondanks het succes zijn ze nu op zoek naar overnemers.
    Gent