Direct naar artikelinhoud
Politiek

Jambon: morgen extra Vlaamse ministerraad om eventueel bijkomende maatregelen te nemen

Vlaams minister-president Jan Jambon.Beeld BELGA

De Vlaamse regering organiseert dinsdagavond een extra ministerraad om te beslissen over eventuele bijkomende coronamaatregelen. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon maandag aan Belga laten weten.

en

Zondag hield Vlaams minister-president Jan Jambon de boot voor extra Vlaamse coronamaatregelen nog af. Hij waarschuwde voor een “opbod” aan maatregelen en wilde niet weten van “overdreven maatregelen”. “Ik ga toch ook niet nu al mijn huis beginnen te blussen, omdat er misschien volgende week een brand uitbreekt”, zei hij bijvoorbeeld in De Zevende Dag.

Maar de druk op de Vlaamse regering neemt duidelijk toe. Wallonië en Brussel namen al strengere maatregelen en verschillende virologen hebben bij de Vlaamse regering aangedrongen op extra maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van het virus.

De kern van de Vlaamse regering heeft vanochtend al vergaderd over de aanpak van de coronapandemie. “De cijfers blijven ongunstig evolueren en de voorbije uren hebben de virologen bijkomende adviezen geformuleerd. Ook de gouverneurs signaleren dat er lokaal bijkomende problemen opduiken”, is te horen bij Vlaams minister-president Jambon.

Dinsdagavond om 18 uur volgt er dan een extra ministerraad waarop de regering zich zal buigen over eventuele bijkomende maatregelen. “We volgen de ontwikkelingen van uur tot uur op en zullen alles blijven doen wat nodig is om de verdere verspreiding van het virus in te dijken”, aldus Jambon.