Amy Coney Barrett legde maandag lokale tijd direct al de eerste eed af in het Witte Huis.
Volledig scherm
PREMIUM
Amy Coney Barrett legde maandag lokale tijd direct al de eerste eed af in het Witte Huis. © Photo News

Hoe Trump met de benoeming van Amy Coney Barrett (48) als hoge rechter nog jaren na zijn presidentschap macht kan blijven uitoefenen

De Amerikaanse Senaat heeft de benoeming van Amy Coney Barrett (48) als nieuwe rechter in het Hooggerechtshof goedgekeurd. Daar zal ze de overleden Ruth Bader Ginsburg (87) vervangen. Met Barretts benoeming groeit Trumps invloed in het hoogste rechtscollege van de VS.

18 reacties

  • johan fransaert

    3 jaar geleden
    de Democraten zullen niet anders kunnen dan 2 extra rechters te benoemen de wet laat hen dit toe ze hebben al meermaals iets in die richting gesuggereerd.
  • Herbert Verbeeck

    3 jaar geleden
    En nog maar eens God, god, god...meest gebruikte woord om stemmetjes te halen, onderdrukkingmiddel of om het grote gelijk te halen. Iets dus waarvan men zelfs nog niet weet of het onder de term bijgeloof moet geplaatst worden.
  • Jan Voet

    3 jaar geleden
    Een goede verkiezingszet en uiteindelijk realiseert hij toch maar een heleboel van zijn verkiezingsbeloften. Hij doet het toch maar.
  • Joris Heyninck

    3 jaar geleden
    onzin natuurlijk. Precies of die opper-rechter partijdig zal zijn... . Die vrouw heeft gewerkt voor waar ze staat, net door niet partijdig te zijn.
  • Roger Boni

    3 jaar geleden
    Amy Barrett verdient dit ambt dubbel en dik tot spijt van allen die dit benijden.