Een Jemenitische vrouw geeft haar ondervoed kind voeding via een buisje, beeld uit een ziekenhuis gesteund door de Verenigde Naties in Sanaa.
Volledig scherm
Een Jemenitische vrouw geeft haar ondervoed kind voeding via een buisje, beeld uit een ziekenhuis gesteund door de Verenigde Naties in Sanaa. © EPA

Acute ondervoeding bij kinderen op hoogste niveau ooit in Jemen

Met meer dan een half miljoen gevallen in de zuidelijke districten, is de acute ondervoeding bij kinderen onder de vijf jaar de hoogste die ooit in Jemen werd geregistreerd. Bijna 100.000 kinderen lopen daardoor het risico om vroeg te sterven. Dat blijkt dinsdag uit internationaal onderzoek van onder meer de Verenigde Naties, waarover Unicef bericht. 

1 reactie

  • Mattias Claeys

    3 jaar geleden
    Deze situatie is hartverscheurend, maar ik denk dat de verantwoordelijkheid en de oplossing elders ligt. Wat kan je als Belgische burger hier aan bijdragen? Ik heb al meermaals gedoneerd aan Oxfam en het Rode Kruis, ondanks onze niet riante financiële situatie, maar dat zijn slechts microscopische druppels op een hete plaat. Stop met de gewone mensen een schuldgevoel aan te praten. Het helpt niets en de oplossing ligt elders.