Volgens de topman van brancheorganisatie IATA hebben luchtvaartmaatschappijen door de bank genomen geld om het nog 9 maanden vol te houden.
Volledig scherm
Volgens de topman van brancheorganisatie IATA hebben luchtvaartmaatschappijen door de bank genomen geld om het nog 9 maanden vol te houden. © Photo News

“Luchtvaartmaatschappijen in 2021 massaal failliet zonder overheidssteun”

EconomieLuchtvaartmaatschappijen gaan volgend jaar massaal failliet zonder financiële steun van de overheid. Dat zegt Alexandre de Juniac, topman van de internationale brancheorganisatie IATA. Volgens hem hebben maatschappijen door de bank genomen geld om het nog 9 maanden vol te houden. 

11 reacties

  • Johnny L Verhoeven

    3 jaar geleden
    Misschien wordt vliegen dan terug iets voor mensen met een fatsoenlijke opvoeding en blijft het dronken, ruziezoekend schorem terug thuis.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Kom daar kan men niet echt kwaad voor zijn niet?.Is niet zo dat 3/4 van de vluchten overbodig zijn?.Men vliegt maar om te vliegen en voor35€ naar Madrid om te shoppen is er wel echt over maar 't is wel de realiteit bij huidige generatie als ze maar kunnen vertellen dat cool en mega is.Niet getreurd ,het milieu en de lucht kan er alleen maar beter van worden want eerlijk ,die vliegtuigen blazen wel tonnen direct in atmosfeer maar dat autootje gaan we als hoofdschuldige aanduiden.
  • Peter Walterus

    3 jaar geleden
    De vliegmaatschappijen hadden maar beter een spaarpot aangelegd in plaats van mekaar kapot te concurreren door vliegtickets aan abnormaal lage prijzen aan te bieden!!!!! ze hebben hunzelf in de vingers gesneden. Blijf voorlopig op de grond dan loopt U niet het risico met slecht onderhouden toestellen te vliegen, met het risico ,met een harde klap  op de grond terecht te komen!!!! Geen overheidssteun voor vliegmaatschappijen ze hebben het zelf om zeep geholpen. steun de mensen die werkloos worden
  • Dimitri Ganje

    3 jaar geleden
    Krijgen andere zaken zoals bijvoorbeeld een gazetten winkel staatssteun jaar na jaar om te overleven ?
  • Patrick Vandeputte

    3 jaar geleden
    Misschien moeten luchtvaartmaatschappijen eens starten met besparen op bonussen, uittredingsvergoedingen en lonen bij het management.