© Photo News

“Gevangenis wil Kim De Gelder laten interneren”

De geestestoestand van Kim De Gelder is zo verslechterd en zorgwekkend dat de gevangenis van Oudenaarde heeft beslist om zijn internering aan te vragen. Dat zegt zijn advocaat Jaak Haentjens.

marc klifman

Vier jaar nadat het hof van assisen in Gent Kim De Gelder (nu 28) heeft veroordeeld tot levenslange opsluiting voor zijn dodelijke raid in het Dendermondse kinderdagverblijf Fabeltjesland komt er een nieuwe wending in zijn dossier.

Volgens zijn raadsman Jaak Haentjens heeft de directie van de gevangenis van Oudenaarde, waar De Gelder al jaren geïsoleerd in een cel leeft, beslist dat ze zijn internering moet aanvragen omdat er in de gevangenis geen mogelijkheid is om hem nog medisch te ondersteunen.

“Om de twee maanden zijn er hoorzittingen in het kader van het bijzonder veiligheidsregime van Kim De Gelder. Tijdens de jongste hoorzitting, begin januari, bleek dat er dringend iets moet gebeuren met mijn cliënt. De gevangenisdirectie heeft mij bevestigd dat ze de procedure opstart om mijn cliënt te laten interneren”, verklaarde advocaat Haentjens aan Het Nieuwsblad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER