Kaaslovers, opgelet: de ‘raclettebowl’ is hip in Parijs (en zo maak je ’m zelf)
Pokébowls, buddha bowls, rijstbowls: aan foodtrends in kommetjes geen gebrek. Maar met voorsprong onze favoriet tot nu toe? De raclettebowl. In Parijs verschijnt de cheesy lekkernij op steeds meer menukaarten. Thuis eens testen? Met dit recept flans je zo’n bowl in een wip ineen.
Voor wie ook maar een beetje van kaas houdt, is raclette een waar feest. Die warme, gesmolten kaas. Die hartige patatjes en charcuterie om in de warme, gesmolten kaas te doppen. Een glaasje witte wijn erbij. Een beetje bieslook eroverheen. Foodgasm: daar komt-ie.
In Frankrijk zijn ze ook helemaal verzot op het kaasgerecht. Het is dan ook comfortfood pur sang, quoi. In hoofdstad Parijs doen racletterestaurants tijdens de herfst- en wintermaanden dan ook gouden zaken.
Coronaproof
Eentje van die restaurants, The Grilled Cheese Factory, komt dit najaar met een geniale variatie op de cheesy klassieker: de raclettebowl, of zeg maar raclette uit het vuistje. Het concept is simpel: plaats stukjes aardappel, charcuterie en andere klassieke bijgerechten voor raclette in een kom en overgiet ze met gesmolten kaas. Coronaproof, want je zit niet met z’n allen in dezelfde pot, en lekker handig, want makkelijk mee te nemen en je hoeft achteraf geen toestel schoon te maken.
Of het idee echt bij The Grilled Cheese Factory ontstond, is twijfelachtig. Feit is wel dat heel wat andere Franse restaurants de hype volgen en dit najaar hun eigen raclettebowl op de kaart zetten. Graag ook een raclettebowl op jouw tafel thuis? Jij vraagt, wij delen een recept.
Raclettebowl in 4 stappen
1. Kook aardappelen tot ze gaar zijn of bereid ze in de oven. Snijd in stukjes en plaats ze in een kom.
2. Maak rolletjes van charcuterie naar keuze (parmaham, pancetta, gerookte ham, rauwe ham,...) en dresseer ze op de binnenrand van de kom.
3. Snijd een ui en fruit ze in de pan met wat boter of olie tot ze gekarameliseerd zijn. Voeg toe aan de kom.
3. Maak de kaassaus door raclettekaas in een pannetje of in de microgolfoven te laten smelten.
4. Giet de kaassaus over de ingrediënten in de bowl. Werk af met een beetje fijngesneden bieslook eroverheen, wat zilveruitjes, fijngesneden augurk of wat je hart ook begeert.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
-
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
Samen genieten van een heerlijk diner: that’s amore. En de beroemdste tortelduifjes uit de filmgeschiedenis, Lady en de Vagebond, wisten al dat liefde door de maag gaat. Smul samen van deze Italiaanse gehaktballetjes en laat de passie oplaaien. -
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
Niets smaakt beter dan traag gegaarde ingrediënten die uren hebben kunnen pruttelen. Dat weet ook foodstylist Sonja Peeters. Tajine, een kippenstoofpotje of de oerklassieker ragù: neem er net als in de liefde je tijd voor en geniet samen van deze heerlijke slowfoodgerechten. -
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
-
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
Mijnenergie
Is de stroom van jouw zonnepanelen deze lente en zomer weer wat meer waard?
Energieleveranciers betaalden nog nooit zo weinig voor de stroom van jouw zonnepanelen. In april moet de consument vrede nemen met gemiddeld 3 eurocent per kilowattuur. Bij een doorsnee verbruik betekent dat een habbekrats van 64,86 euro voor een volledige jaargang. Met de dagen met de meeste zonneschijnuren in aantocht mag het voor elke prosument wel iets meer zijn. Mijnenergie.be gaat na of die hoop gerechtvaardigd is. -
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
PREMIUM
Onze spaghettispecialist test de geheime bolognese-plek van de BV’s: “Dunne slierten, piepkleine groenten en de perfecte portie”
-
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
Op hun vele verre reizen als foodadviseurs en cateraars ontdekten de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse tal van creatieve visbereidingen. De lokale exemplaren vervingen ze door vis uit onze Noordzee. Het resultaat zijn 70 eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen. Van gestoomde tarbot met courgette en basilicum tot zeebaars vierge: met deze 3 gerechten til je lokaal lekkers uit de zee naar het hoogste (en meest smaakvolle) niveau. -
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer