Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © Photo News

KIJK LIVE. Vlaams Parlement debatteert over nieuwe verstrengingen

 Vlaams minister-president Jan Jambon sluit niet uit dat bepaalde verstrengde coronamaatregelen sneller worden ingevoerd dan vrijdag 18 uur. Als die consensus er over bepaalde maatregelen is, kunnen die wat Jambon betreft “zo rap mogelijk” ingevoerd worden en kunnen ze versneld worden “ten opzichte van wat werd aangekondigd”. Federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden heeft intussen laten weten dat de maatregelen waarover consensus bestaat al om middernacht van kracht worden.

70 reacties

  • Roger Vanopstal

    3 jaar geleden
    De oppositie buit deze crisis uit op de rug van de doden en de zwaar zieken. Walgelijk! 
  • Dirk Verschueren

    3 jaar geleden
    Volgens mij is er ook een virus "politicus incompetentus", ik zie er een hoop besmet zijn: Wilmès (nog altijd vice premier), De Block, Vervoort, Jambon, Beke, maar ook de Croo en Van Den Broeck vertonen symptomen, want kan iemand mij zeggen wat die de laatste 14 dagen al beslist hebben behalve dat ze beslissingen overlaten aan de gewesten?
  • philippe quinart

    3 jaar geleden
    En dat noemt men dan een debat. Er werd bijna steeds afgelezen van een blad. Ben akkoord als ze als op Vlaams niveau niet alles zelf kunnen beslissen maar pin dan geen datum en beslis op Federaal niveau. Voor wat de avond- of nachtklok betreft moet de Vlaamse regering me eens uitleggen of ik dan van Zellik naar Halle om 22u30 via de Brusselse ring mag rijden want ik rij dan op twee verschillende relementzones.
  • jim schapmans

    3 jaar geleden
    Ze vragen iedereen binnen te blijven maar wekelijkse markten mogen doorgaan. Ik snap het niet
  • bruno draulans

    3 jaar geleden
    Jambon kan voor Vlaanderen zelf toch maatregelen opleggen? Waarom wachten op Federale? Of moeten de gouverneurs ingrijpen om het getalm van ministers op te vangen? Jambon snapt precies nog niet hoe ernstig de situatie is. Dit wordt een regelrechte ramp, als hij niet preventief begint te handelen. Ze lopen steeds achter de feiten aan.