Bart Somers en onze journaliste Hannelore Simoens.
Volledig scherm
Bart Somers en onze journaliste Hannelore Simoens. © rv

Bart Somers: “Mohammed-cartoons in de inburgeringscursus? Moet kunnen!”

Vlaams minister Bart Somers was te gast bij Hannelore Simoens en haar ‘7 vragen’. De tweede uit de reeks kwam van kijker Bruno, die wou weten of er in inburgeringscursussen ook religieus geïnspireerde cartoons worden getoond. Somers zei dat dit nu nog niet het geval is, maar dat hij het een “perfect plausibel idee” vond. De overheid is de cursussen nu aan het uitschrijven.

57 reacties

  • Roger Van Houdt

    3 jaar geleden
    De vraag is of hij dit ook echt meent of dat hij het uit politieke overwegingen niet anders kan. 
  • Frank Vekemans

    3 jaar geleden
    Toch met op passen want volgens Franse Groene politici is het de eigen schuld van de leraar dat hij onthoofd werd, hij had deze cartoons niet mogen tonen volgens hen, hij is dus dader en geen slachtoffer, en je weet het als het in Frankrijk regent dan druppelt het in Belgie dus vermoedelijk ook bij hun zusterpartijen hier in beide landsdelen
  • paola nerozzi

    3 jaar geleden
    Ik vraag me af waarom ze er aanstoot aan geven weten zei hoe hun profeet eruit heeft gezien ik denk het niet want toen waren we nog niet geboren want toen Jezus is geboren waren we er toen ook niet dus niemand weet het want ,we zijn niet in die tijd geboren waar is het probleem geen Jezus wordt zo dikwijls bespot en ge moet er mee kunnen omgaan het is niet het einde van de wereld ik leef nu en niet toen boeit me echt niet 
  • Peggie Van Audenhove

    3 jaar geleden
    Er is vrije meningsuiting en er is provocatie. Als mr Somers er geen probleem mee heeft dat de leraar die de inburgeringscursus geeft onthoofd wordt in het naar huis gaan dan moet hij dergelijke praat blijven verkopen. Of hij kan ook eerst even nadenken voor hij zijn mond opendoet en zijn gezond verstand gebruiken. Geldt voor alle politici in dit land. Eerst nadenken, dan praten, dan doen. 
  • ronny joosen

    3 jaar geleden
    In heel Europa is er al veel te veel toegegeven aan deze godsdienst en zijn onverdraagzame volgers .Tijd om in te grijpen of er schiet van onze cultuur en waarden niets meer over .Een klein verschil in interpretatie in hun eigen godsdienst is genoeg om elkaar af te maken ,sjiieten en soennieten , deze godsdienst moest in heel Europa gewoon verboden worden .