Lotus
Volledig scherm
© Lotus

Naam Lotus 'speculoos' blijft toch heel klein beetje bestaan

Koekjesproducent Lotus Bakeries schrapt vanaf volgend jaar de naam 'speculoos'. Dat kondigde topman Jan Boone zaterdag aan in een interview in De Tijd. De Meetjeslanders willen van hun koekje een wereldmerk maken, en kiezen daarom voor het internationaal klinkende Biscoff. De benaming ‘speculoos’ zal toch niet helemaal verdwijnen, voegt Boone er vandaag aan toe.

3 reacties

  • Marcel Desmet

    3 jaar geleden
    Die naam, afschuwelijk. Dat men een wereldmerk wil zijn en daarvoor een naam moet kiezen kan ik begrijpen, maar waarom ze deze gekozen hebben kan ik niet begrijpen. Nergens is er een verband in met de roots of zegt het zelfs maar wat voor koekje het eigenlijk is. Als ik die naam zie dan denk ik dat je net zo goed een huismerk van gelijk welke supermarkt kan kopen, goede kans dat ze in de zelfde fabriek gebakken zijn en een andere verpakking meegekregen hebben waar wel nog speculoos op staat.
  • Ivan Smissen

    3 jaar geleden
    Laat ons allemaal andere, echte speculoos kopen! Bij mij thuis komt er geen Biscoff binnen! Veel succes op de Aziatische markt! De Belgische zijn ze kwijt!
  • Richard Derijcke

    3 jaar geleden
    Dan maar een ander merk speculaas voor mij.  Dit gaat gewoon te ver.