Zorgpersoneel in een ziekenhuis in Luik.
Volledig scherm
Zorgpersoneel in een ziekenhuis in Luik. © Photo News

“Nog 106 plaatsen op intensieve zorgen ”, waarschuwt artsensyndicaat

Er waren zondagmorgen nog 106 plaatsen op de afdelingen intensieve zorgen in België. Dat heeft de voorzitter van artsensyndicaat BVAS, dokter Philippe Devos, verklaard in het programma ‘C'est pas tous les jours dimanche’ op RTL-TVi. Het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) benadrukt echter dat een nieuwe fase in het noodplan voor ziekenhuis in extra plaatsen voorziet.

7 reacties

  • Johan Thomas

    3 jaar geleden
    In mensen is er niet of te weinig geïnvesteerd. We kunnen door onze evenementen en bouwsector 10 ziekenhuizen bouwen op 6 maanden tijd maar wie gaat de patiënten verzorgen/ onderhouden/koken/technieker? Jarenlange besparingen op aantallen personeel in de ziekenhuis en zorgsector, het privatiseren = stevige dividenden voor de aandeelhouder leiden tot dergelijke situaties. Dit vraagt jarenlang investering in mensen.
  • Em Ve

    3 jaar geleden
    In de plaats van te leuteren en te klagen...Actie! We zijn geen derdewereldland. Hoe is het mogelijk!
  • Conny De Groote

    3 jaar geleden
    @ Charlotte De Greef: tijdelijk werklozen bv patiënten wegbrengen voor een onderzoek: hoe zou jij als leek een patient naar een onderzoek brengen bv die verward is en een sluitpomp heeft... en plots... spuitpomp geeft alarm: die tijdelijk werkloze zal dit dan prima kunnen oplossen op een professionele manier.?? Hou toch eens op allemaal met zulke onzin: ga eerst eens een maandje meelopen in een ziekenhuis en spreek daarna; dan schrijf je dergelijke onzin niet meer.
  • Charlotte De greef

    3 jaar geleden
    Waarom niet doen zoals in China: bouw een Corona ziekenhuis. Ze hebben zeven maanden de tijd gehad om hierop te anticiperen. Iedereen wist dat er een tweede golf zou komen. Waarom heeft men al die tijd niets ondernomen? Roep ook technisch werklozen op om de verpleegkundigen te helpen, bvb bij eenvoudige taken zoals het verschonen van bedden of het wegbrengen van patiënten naar een onderzoek enz. Organiseer jullie toch eens. Nood breekt wet!
  • leopold van heurck

    3 jaar geleden
    Doe er iets aan met bleiten los je dat niet op.