Een gezondheidsmedewerker in Brussel
Volledig scherm
Een gezondheidsmedewerker in Brussel © EPA

“Regels rond hondenkapsalons en huisbezoeken immosector kunnen geëvalueerd worden” - Triest nieuw record: 1.302 coronapatiënten op intensieve zorg

Ons land is om middernacht opnieuw in lockdown gegaan, nadat de federale en deelstaatregeringen afgelopen vrijdag nieuwe verstrengingen hadden aangekondigd. Het aantal sociale contacten is flink ingeperkt en niet-essentiële handelszaken zijn gesloten. Herlees alle ontwikkelingen over Covid-19 van maandag 2 november in dit liveblog.

78 reacties

  • Victor Coekaerts

    3 jaar geleden
    Gelukkig zijn er toch nog andere zielen op deze aarde die nadenken. Het trimsalon is inderdaad een noodzaak voor het welzijn van dieren. Ikzelf heb geen probleem dat mijn haar voor enkele maanden langer wordt. Maar een hond is heel wat anders om te onderhouden. Hoofdzaak is in dit geval dat er geen contact tussen mensen bij aanwezig is. Of wat dacht je dan van boekenwinkels, afhalen en leveren maaltijden, krantenwinkels, enz. Is dat misschien de heilige geest?
  • William Smesman

    3 jaar geleden
    Wat kan er nu moeilijk zijn om een beslissing over hondenkapsalons te nemen ? Sinds de eerste lockdown mag je als baasje niet meer binnen in het hondensalon. Hond afgeven en terug komen ophalen is de regel of zoals in ons geval wachten in de auto omdat het salon te ver is om heen en weer te rijden. Waar zit hier besmettingsgevaar ? Tijdens het afgeven van de hond en ophalen moet er systematisch een mondmasker worden gedragen. Dit is ofwel echt onwetendheid van Verlinden, ofwel pure pesterij.    
  • Veerle De cock

    3 jaar geleden
    Het is alle dagen gekker dan mag dat wel en een paar uur later mag het dan niet meer .weten de heren politiekers en de bende experts en virologen het zelf nog wel .ze spelen met de mensen hun voeten en dat al heel lang .dat mensen België ontvluchten wel ze hebben gelijk gaan het ook doen !??
  • chantal bruyneel

    3 jaar geleden
    De " verstrengde" lockdown is de zoveelste grap van onze nieuwe groep standup comedians......sluit de grenzen en laat de winkels open......maar neen ga maar van west naar oost,ga als haringen in een ton naar zaventem om naar een rodezone op vakantie te gaan etc......wacht tot al die zullen terug landen op zaventem......en da woird "lockdown" mogen ze schrappen is niks lockdown ....
  • Steven Elebaut

    3 jaar geleden
    Lockdown? Welke lockdown.Hier aan zee is weinig te merken van een lockdown.