sneltestbus om snel COVID-testen te kunnen afnemen. initiatief van Dominique Willems en Tim Tfelt
Volledig scherm
sneltestbus om snel COVID-testen te kunnen afnemen. initiatief van Dominique Willems en Tim Tfelt © Wannes Nimmegeers

Sneltestbus coronatests in Oost-Vlaanderen is onwettig

Volgens het Agentschap Zorg en Gezondheid is de sneltestbus, die sinds vorige week in Oost-Vlaanderen rondrijdt, onwettig. Dat meldt VRT NWS en het nieuws wordt bevestigd door het agentschap. "De bus moet gezien worden als een bevolkingsonderzoek, en daar is toestemming voor nodig, maar die is niet gevraagd", aldus woordvoerder Joris Moonens. Zorg en Gezondheid heeft de initiatiefnemers intussen een brief gestuurd hierover. 

26 reacties

  • Eric Grosemans

    3 jaar geleden
    Typisch, voor ieder initiatief dat genomen wordt, staat er een meute "specialisten" klaar om het te torpederen. De lockdown zou ongrondwettelijk zijn, deze testen zouden niet wettelijk zijn. Uitzonderlijke situaties vereisen uitzonderlijke maatregelen. Nood breekt wet.
  • Nancy De Cloedt

    3 jaar geleden
    Hoe belachelijk is da.Ik vond dit een heel goed initiatief. 40 jaar geleden reden er ook zo bussen rond om foto’s te maken van de longen. Voor TBC . Laat dit toch doorgaan aub . Dit geeft wel een veilig gevoel .En ook de mensen zijn er mee bezig ,na 15 min heb je uw uitslag al .
  • Thomas Hamerlijnck

    3 jaar geleden
    Een verzekering kan toch de kleine lettertjes lezen ... wat geen vergunning aangevraagd ? 
  • Charlotte De greef

    3 jaar geleden
    Ongelooflijk! Weer een op en top belachelijke, Belgische situatie. Die ondernemers hebben een uitstekend idee dat een win-win situatie schept: zij verdienen hun brood en de bedrijven moeten niet onterecht gezonde mensen in quarantaine betalen. Maar oh wee.... er is toch wel zeker geen toestemming gevraagd aan de juiste instantie. Daar gaan we een stokje voor steken! Een veel te gezond idee dat mensen kan helpen in moeilijke tijden.
  • Jurgen Herbert

    3 jaar geleden
    Wat is er mis mee dat een private firma die testen uitvoeren! Veel mensen zeggen hier platte commerce! Alsof de artsen aan de reguliere testen zelf niet aan verdienen! Een test aan de luchthaven kost 57€ als ik me niet vergis! De ondernemers vragen 80€ en edrijven krijgen zelfs een korting! Tevens had de regering beslist om alléén nog mensen te testen die eventuele symptomen hebben! Voor zowel de bedrijven als werknemers is er dan enige zekerheid met zo'n testen!