Archiefbeeld. © Victoriano Moreno

Station Berchem tijdlang preventief ontruimd door lekkende goederentrein

Berchem -

Door een lekkende goederentrein is het treinverkeer in en rond het station van Antwerpen-Berchem maandagavond een tijdlang volledig stilgelegd. De Antwerpse politie kwam ter plaatse om het station ook preventief te ontruimen.

Het incident gebeurde rond 19.15 uur. “Bij een goederentrein die stond te wachten aan spoor 1 werd een lekkende ketelwagen opgemerkt. De nodige instanties werden verwittigd en uit voorzorg mocht de trein even niet meer verder rijden”, legt Thomas Baeken van Infrabel uit.

“In samenspraak met de brandweer werd vervolgens beslist om de trein op eigen houtje te laten verder rijden”, aldus Baeken nog. De Antwerpse politie kwam ter plaatse om het station van Berchem preventief te ontruimen tot de trein het station had verlaten. Op een iets meer afgelegen plaats inspecteerde de Antwerpse brandweer het lek in de ketelwagen. “Na de nodige metingen bleek het om condens te gaan”, aldus woordvoerster Marie De Clercq van Brandweer Zone Antwerpen.

Door het incident in was het treinverkeer in de omgeving van Berchem station wel een tijdlang volledig versperd. Omstreeks 20.30 kon het verkeer opnieuw hervatten.

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER