Direct naar artikelinhoud
AardbevingUpdate

4-jarig meisje na 91 uur onder puin gehaald in Turkije, balans aardbeving loopt op tot 100 doden

4-jarig meisje na 91 uur onder puin gehaald in Turkije, balans aardbeving loopt op tot 100 doden
Beeld via REUTERS

De balans van de slachtoffers van de aardbeving die vrijdag het westen van Turkije trof, is tot honderd gestegen, zo heeft de Turkse autoriteit voor rampsituaties (Afad) gemeld. 91 uur na de aardbeving werd een 4-jarig meisje nog vanonder het puin gehaald in Izmir. 

en

Bij de aardbeving met een kracht van 7 vielen ook 994 gewonden, van wie er 147 in het ziekenhuis liggen, aldus nog Afad. De reddingsdiensten blijven naar slachtoffers zoeken, onder meer in het puin van vijf gebouwen in de provincie Izmir.

Tientallen gebouwen zijn vernield, ruim 5.000 mensen zijn dakloos en worden in tentenkampen opgevangen.

Er kwam ook een klein beetje positief nieuws uit Turkije. 91 uur na de aardbeving in de Egeïsche Zee hebben Turkse reddingswerkers nog een leven gered. De 4-jarige Ayla Gezgin werd net geen 4 dagen na de beving in Izmir vanonder het puin gehaald. 

“We waren puin aan het ruimen, maar toen hoorden we opeens een schreeuw vanonder het puin”, zegt het reddingsteam in een eerste persverklaring. “We vroegen om een hand op te steken en uiteindelijk hebben we haar veilig kunnen redden. Ze was bij bewustzijn.” De burgemeester van Izmir, Tunc Soyer, noemde de redding “een mirakel”. “Naast de grote pijn van vrijdag hebben we nu ook dit geluk mogen ervaren.”

Lees ook
Beeld REUTERS