Interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht. © Photo News

Sciensano waarschuwt voor risico aerosols: “Fijne druppels kunnen meerdere uren in de lucht zweven”

Gezondheidsinstituut Sciensano heeft op de persbriefing over het coronavirus gewaarschuwd voor het risico van fijne druppels die zich vormen terwijl we praten, niezen of hoesten, de zogenoemde aerosols. "Er zijn steeds meer aanwijzingen dat er zo besmettingen gebeuren", zei interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht. Een goede ventilatie is daarom belangrijk.

28 reacties

  • Steven Van Rompaey

    3 jaar geleden
    Enerzijds blaast men nog steeds warm en koud over types van mondmaskers en hoe ze wel of niet te dragen, anderzijds kan Sciensano opeens tot op de minuut en de percent nauwkeurig zeggen hoe lang de airco op moet. De besmettingscijfers dalen veel te vroeg om door de lockdown te komen, die was dus niet nodig, dus snel snel een afleidingsmanoeuvre over airco en wc brillen beginnen.
  • Yves Steenssens

    3 jaar geleden
    De automomentkeuring(België) waardoor wij 1e plaats in de wereld veroverden qua milieu beschadiging werd als "eerste essentieel bedrijf" terug opgestart en bleef - uw voertuig mag worden besmet door inspecteur als je sleutel afgeeft , wederzijds - de energiekost p.dag verplaatsing autopark 100 m tankwagens , jaarlijks 25 km naar 78 stations - miljoenen prima verschroot een astron. energiedebacle -in Canada geen , gemiddeld 200 doden min in verkeer :waanzin dus
  • Yves Steenssens

    3 jaar geleden
    Het eerste essentieel bedrijf dat door onze energieanalfabeten terug opgestart werd was de autokeuring met astronomische milieu schade : energiekost, elke dag rij van 100 m tankwagens of  25 km jaarlijks verplaatsing autopark en dit sedert 1948 ; in Canada geen en gem.200doden minder in het verkeer - bovendien mag ons vehikel worden besmet door inspecteurs en sleutel afgifte - die oliebron mag niet verloren gaan , dat is glashelder - bewijs van bewijs van krankzinnigheid bestel .
  • Cris Verwilligen

    3 jaar geleden
    praktische test: rook is een aerosol, juist? kleine deeltjes. Leg eens een brandende sigaret of iets anders dat rookt en hou dan dat mondmasker erboven. Komt de rook erdoor helpt het dus niet, komt er geen rook door dan heb je een goede. Dat is de enige manier om deze discussie te beeindigen. En waar zitten de aerosolen? juist in de uitgeademde lucht. 
  • Em Ve

    3 jaar geleden
    Jammer dat ze dat in april na verschillende internationale wetenschappelijke artikels niet deden. De rusthuizen hebben het geweten! Weer zo'n fout! Geen rekening houden met een veel voorkomend eigenschap van virussen.