Sciensano-viroloog Steven Van Gucht
Volledig scherm
PREMIUM
Sciensano-viroloog Steven Van Gucht © Photo News

INTERVIEW. Hoelang moeten we de maatregelen nog volhouden nu het aantal besmettingen daalt? Viroloog Steven Van Gucht legt uit

We hebben er heel lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zover: het aantal nieuwe coronabesmettingen is lichtjes gedaald. Dat is voor het eerst sinds begin september. Als we die daling te danken hebben aan de nieuwe maatregelen, hoelang moeten we die dan nog volhouden? Of zijn de cijfers alleen maar beter omdat er nu minder getest wordt? Sciensano-viroloog Steven Van Gucht (44) legt uit.

157 reacties

  • Paul Van Hooland

    3 jaar geleden
    Scholen open , terug pandemie niets aan te doen . Overal waar veel mensen komen is het nadien positieve gevallen . Nog geen les gekregen ?
  • Françoise Otte

    3 jaar geleden
    Wat is nu het belangrijkste; open scholen of ziekenhuiscrash? We zijn in een oorlogssituatie. Sluit de scholen en verminder het aantal besmettingen op die manier drastisch.
  • patrick feyen

    3 jaar geleden
    Er zijn er veel die anderen een schuldgevoel proberen aan te praten, politici, experten, dokters en andere beleidsmakers maar als het erop aankomt.....gaan ze zelf op reis of moeten ze perse op tv komen en noem maar op! Vertel eens wie de rekening van deze weldoeners gaat betalen de komende jaren?
  • Jurgen de Backer

    3 jaar geleden
    Vind als werkoze bediende ,die het financieel serieus voelt een overbodige en typisch gemakzuchtige Belgische vraag,de zijn juist in lockdown. Vele houden zich aan de regels velen lappen ze egoïstisch aan hun laars.
  • Bossuyt Natascha

    3 jaar geleden
    De heropening van de scholen zijn de grootste oorzaak van de stijgende cijfers, dit is duidelijk af te leiden uit de grafieken. Kinderen hebben misschien recht/nood aan onderwijs maar de scholen vormen een broeihaard voor het virus. Het recht/nood aan onderwijs weegt  niet op tegen het vele leed dat dit virus voor vele families en de economie teweeg brengt.