BART DEWAELE
Volledig scherm
© BART DEWAELE

Ongezien: pers mag niet binnen in Kamer tijdens debat over ziekenhuizen

Merkwaardige primeur in de Kamer vandaag. Tijdens het debat over het wetsvoorstel om kinesisten, vroedvrouw en studenten te laten bijspringen bij de verpleging in ziekenhuizen, werd de pers plots uit de zaal geweerd. “Ongezien”, aldus VTM NIEUWS-journalist Dirk Van den Bogaert.

34 reacties

  • Pascha Van Rossem

    3 jaar geleden
    Nu kijken we vol spanning wat er in Amerika staat te gebeuren ...terwijl het in onze eigen tuin ook is gebeurd. Partijen die bij de laatste verkiezingen werden afgestraft zitten nu in de regering.We hebben bij de laatste verkiezingen alles gekregen behalve waarvoor we gestemd hebben.Waarom nog verkiezingen houden ?Probeer dit eens uit te leggen aan een buitenlander.  
  • Michel Jacobs

    3 jaar geleden
    Ditis niet alleen abnormaal t.a.v. de pers, ik ben als verpleger -in unanimiteit met mijn collega's- zeer scepotisch mbt deze maatregel, alleszins wat de intensieve zorgen betreft.Wij krijgen reeds hulp van niet IZ verpleegkundigen en zelfs artsen, en hebben met die hulp de handen vol.De meesten ontdekken dan pas hoe ingewikkeld de job is.Misschien heeft men deze hulp hard nodig op niet intensieve zorgeenheden en rusthuizen, maar de zwaarst getroffen patiënten zijn hier niet mee geholpen!
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Er zullen nog tal van ondemocratische acties volgen, me dunkt. Wat had len anders verwacht van deze ondemocratische regering? Ondertussen hebben ze wel al in alle stilte het belastingvoordeel van langetermijnsparen verminderd en indexeringen bevroren. Dank, regering De Croo! 
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Deze regering heeft in alle stilte ook het belastingvoordeel op het langetermijnsparen verminderd, en andere indexeringen voor jaren bevroren. Goed bezig, ten koste van de eigen, sparende bevolking...  "Ondemocratische regering legt de pers het zwijgen op"... 
  • benny gotty

    3 jaar geleden
    Democratie is niet echt de vriend van mensen die de macht in handen hebben.Het beperkt hun vrijheid van handelen dramatisch.We zien het gebeuren over heel de wereld en nu zelfs in de VS waar een president de democratie ondermijnd voor eigen voordeel.Macht corrumpeert en is maar al te zeer een feit.....