EPA
Volledig scherm
© EPA

Meer dan 1.600 Afrikaanse migranten bereiken Canarische Eilanden in één weekend

Meer dan 1.600 Afrikaanse migranten zijn dit weekend op de Canarische Eilanden aangekomen. Volgens de hulpdiensten is zo een aantal al ruim tien jaar niet gezien op de Spaanse eilandengroep.

28 reacties

  • Cecarine De Smet

    3 jaar geleden
    1 oplossing, terugsturen van waar ze komen. Ik stel wel voor dat Europa eigenlijk.elk werelddeel Afrika steunt zodat deze vluchtelingen terug hun land kunnen heropbouwen!! Dit zou voor elk land waar vluchtelingen vandaan komen, en hun land nood heeft aan hulp. Dan hebben vluchtelingen.geen reden.om te vluchten, maar kunnen ze Werken aan de toekomst!!! 
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    waarom kan men die mensen niet ginder houden en ze daar  middelen verschaffen  om voor elkaar te  zorgen ? er is ginder zoveel werk om alles op te bouwen. Hier hebben ze geen toekomst.
  • Klaus Jozef Kalergi

    3 jaar geleden
    Roger Reniers, Afrika laten stikken? Afrika (sub-sahara) is een bodemloze put waar al onnoemelijk veel Westers belastingsgeld in werd gepompt. Voor de komst van Europeanen leefde men er nog in modderhutten en hadden ze zelfs geen verharde wegen. Zelfs het wiel was er nog niet uitgevonden. Door Europeanen opgebouwde infrastructuur hebben ze ook volledig laten verloederen. Misschien wordt het eens tijd dat ze zelf hun boontjes leren doppen?
  • Jef Bardy

    3 jaar geleden
    Allé, alweer een lading nieuwe terroristen.... Arm Europa. Doe eens iets goed en sluit NU de buitengrenzen.
  • Mortelmans Jan

    3 jaar geleden
    Roger reniers,al zolang ik weet sturen we geld om de 'arme negerkes' te helpen. Oa congo zit nog boordevol dure zeldzame grondstoffen. Het helpt allemaal niks want de ene dictator/zakkenvuller volgt de andere op,en geen ene is bekwaam om zijn land welvaart te bieden. En ik moet me daar niet schuldig voor voelen.
  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN.  Twee doden bij Israëlische operatie op Westelijke Jordaanoever - Man die zichzelf dreigde op te blazen bij Iraans consulaat in Parijs had geen explosieven

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Twee doden bij Israëli­sche operatie op Westelijke Jordaanoe­ver - Man die zichzelf dreigde op te blazen bij Iraans consulaat in Parijs had geen explosie­ven

    Een man is vrijdag het Iraanse consulaat in Parijs binnengedrongen en heeft volgens media gedreigd zichzelf op te blazen om “wraak te zoeken voor de dood van zijn broer”. De politie heeft het gebied direct afgezet en speciale eenheden hebben de man overmeesterd. Hij bleek geen explosieven bij zich te hebben. De Europese Unie legt ondertussen voor het eerst sancties op aan Israëlische kolonisten vanwege geweld tegen Palestijnen. Binnen onze federale regering is enkel de MR nog niet overtuigd van de erkenning van de Palestijnse staat. Dat werd vrijdag vernomen na afloop van het kernkabinet. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. “Je kunt helemaal nergens meer heen”: Rusland verscherpt reisregels ambtenaren uit angst voor onthulling staatsgeheimen
    10

    “Je kunt helemaal nergens meer heen”: Rusland verscherpt reisregels ambtenaren uit angst voor onthulling staatsge­hei­men

    Voor sommige Russische ambtenaren worden de regels voor reizen overzee complexer gemaakt uit angst dat buitenlandse mogendheden toegang proberen te krijgen tot staatsgeheimen. De Federale Veiligheidsdienst (FSB) oefent druk uit op medewerkers van verschillende ministeries om Rusland helemaal niet te verlaten, zelfs niet om zogenaamde ‘bevriende’ landen te bezoeken die geen sancties hebben opgelegd aan Moskou, meldt ‘Reuters’.