AFP
Volledig scherm
© AFP

Groenewegen 9 maanden geschorst voor sprintincident met Jakobsen: “Door duidelijkheid kan ik weer vooruitkijken”

WielrennenNegen maanden. Dat is de schorsing die Dylan Groenewegen kreeg na zijn uitwijkmanoeuvre in de openingsrit van de Ronde van Polen, met de horrorcrash van Fabio Jakobsen tot gevolg. Dat betekent dat Groenewegen tot 7 mei 2021 aan de kant blijft.

21 reacties

  • Rudi Pieters

    3 jaar geleden
    Iedereen maakt fouten gepaste straf voor Groenewegen akkoord maar er zitten nog cowboys in het peloton die moeten ze ook aanpakken voor iedereen gelijk this te hopen dat Groenewegen er uit leert
  • Herman Van Arendonk

    3 jaar geleden
    De straf voor Groenewegen is terecht en objectief de juiste maat. Er had wel een voorwaardelijk langere straf bij kunnen zitten. Want als Groenewegen zijn stijl van sprinten niet aanpast, dan is hij niet in het peleton te handhaven. Jumbo-Visma hoort als ploeg hier ook zijn verantwoordelijkheid te nemen.
  • Roger Deprez

    3 jaar geleden
    Is nog te weinig omdat die straf zou moeten beginnen van af het nieuwe seizoen, wil men die streken er uit krijgen zal men ook de mindere overtredingen moeten bestraffen en dan ziet men weer die sportbestuurders die staan te schreeuwen als het over hun renners gaat zoals bij Sagan en Alaphilippe. Consequent handelen het is en blijft een probleem bij de UCI.
  • luc Van der Looy

    3 jaar geleden
    Mogelijks wordt die door het peloton met minachting (terug?) aanvaard. En die 9 maanden zouden eerder op hun plaats zijn te beginnen bij opening seizoen 2021. 
  • Felix Strackx

    3 jaar geleden
    Wie de beelden nog eens bekijkt, moet toch toegeven dat Jakobsen minstens een deel van de verantwoordelijkheid draagt. Hij probeert door een gaatje te rijden dat er niet is en had moeten remmen.