Prof. dr. Dominique Benoit  (UZ Gent).
Volledig scherm
Prof. dr. Dominique Benoit (UZ Gent). © Canvas

Diensthoofd UZ Gent: “Heropening scholen komt te vroeg”

UZ Gent-diensthoofd intensieve zorg Dominique Benoit vindt de opening van de scholen nog te vroeg, maakte hij duidelijk in Terzake. Hij vreest een eventuele derde golf, die de zorg niet aankan. 

29 reacties

  • Jean Emare

    3 jaar geleden
    Ik eis het ontslag van Weyts. Iedereen moet voorzichtig zijn, mini bubbles, nietwaar  Mr De Croo en VDB? Maar de scholen moeten open.. volgens de richtlijnen waar de directie zich achter verschuilt. Met name: klassen waar leerlingen NAAST ELKAAR zitten in een klas. Ik ken een klas waar ze allemaal per 2 aan een bank zitten. Hallo?! Wat hebben we dus geleerd? NIKS. Kortom het is een klucht. En dan vergeten we nog niet het overvolle vervoer voor de kids. Willen jullie een Kerst met familie?
  • Jeroen Custers

    3 jaar geleden
    Deze man zegt wat we allemaal al minstens een half jaar zeggen en weten. Het is met de opening van de scholen dat de cijfers zijn beginnen stijgen en telkens in de vakantie dat ze weer zakken. Dus dat ze niet afkomen dat kinderen de motor niet zijn, de praktijk bewijst zeker dat de scholen de motor van de pandemie zijn.
  • Davy Capri

    3 jaar geleden
    De basis voor een derde golf is al gelegd. Het was gezellig aan de vele speeltuintje s die om onbegrijpelijke reden niet werden afgesloten zoals in de eerste golf. Ouders die zonder mondmasker speeltuigen benaderen of zelfs bleven staan om gezellig babbeltje te doen met een andere ouder eveneens zonder masker. Wat is dan het nut van deze verlengde herfstvakantie? En nu al die kindjes gezellig terug naar school!
  • Lucien Raes

    3 jaar geleden
    Waarom moeten onze kinderen boeten voor het gebrek aan discipline van de volwassenen???? Ze hebben recht op onderwijs, fysiek onderwijs. Maak desnoods een bubbel van elke klas in het onderwijs: maak er kostscholen van. Maar neen, we willen de horeca open, we willen de winkels open, we willen op reis, we willen alles! Sorry, de tijd van willen is voorbij. Dank zij het alles willen. Egoïsme viert hoogtij. Scholen open en desnoods alle bussen en taxi's gratis en les in aula's universiteiten.
  • kelly malengier

    3 jaar geleden
    niemand denkt aan de kindjes. ze hebben wel degelijk onderwijs en sociaal contact nodig. En wat met de kindjes die al achterstand hebben, bv zoals mijn dochter door een letsel aan het gehoor en gedragsprobleem... ze gaat nu graag naar school en begint haar achterstand wat op te halen maar thuis lukt dit niet omdat ze nood heeft aan de structuur van school en haar vriendinnetjes