Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen)
Volledig scherm
Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) © BELGA

Nucleaire sector achteraan in de rij voor middelen Energietransitiefonds

De nucleaire sector krijgt voortaan de laagste prioriteit bij de verdeling van middelen uit het Energietransitiefonds. Dat heeft minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) beslist. Het fonds wordt gestijfd door de nucleaire taks die Engie Electrabel betaalt om Doel 1 en 2 open te houden tot 2025. Maar de voorbije jaren bleek 40 procent van de gesubsidieerde projecten afkomstig van de nucleaire sector.

14 reacties

  • Christian Deckers

    3 jaar geleden
    Groene stroom bestaat niet, gesubsidieerde stroom wel. Groen is voorstander - omdat het anders niet werkbaar is - van het overheids-aansturen van uw verbruik. Denk er wel aan dat - bij tekort - in élke markt de hoogste bieder de spullen krijgt. U zal zonder enige twijfel kaarsen in huis moeten halen, maar ook daar zien de groenen het warme wel van in. Dubbele winst noemen zij dat. Groen heeft deze gedrochtregering mee opgestart en ze zal ze ook doen vallen met hun populistisch gedachtengoed.
  • Rik Libot

    3 jaar geleden
    De miserie met de groen begint al. Zij gaan ons geld kosten. Zoals de vorige keer gaan ze snel opzij gezet worden. 
  • Thomas Hamerlijnck

    3 jaar geleden
    Het komt in orde. Tinne blijft tien à 15 jaar energieminister. 
  • Lisette Theunis

    3 jaar geleden
    Wagens zullen in de toekomst bijna geen CO2  meer mogen uitstoten.De aangekondigde gesubsidieerde fossiele gascentrales  daarentegen, mogen van de groentjes wel megatonnen CO2 uitstoten. Met de geplande koolstoftaks van Khatabi zullen de groene dromen snel veranderen in een paarse nachtmerrie.  
  • Hugo De Leeuw

    3 jaar geleden
    Ik doe dan mee aan groene energie met zonnepanelen en wordt in Vlaanderen gestraft (10 panelen) met 225 € prosumententaks. Dat is het paard achter de kar spannen. In Brussel en Wallonië  bestaat er geen prosumententaks? Hebben die andere centrales?