Marc Van Ranst
Volledig scherm
Marc Van Ranst © VTM NIEUWS

Van Ranst over coronacijfers: “De situatie verbetert traag maar zeker, met nadruk op traag”

In de Belgische ziekenhuizen waren gisteren 985 bedden minder ingenomen door patiënten met Covid-19 dan op het piekmoment op 3 november. De dodentol neemt nog toe, maar de andere cijfers gaan de goede kant uit. Viroloog Marc Van Ranst reageerde bij VTM NIEUWS op de recentste coronacijfers. “De situatie verbetert traag maar zeker, met de nadruk op traag.”

15 reacties

  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Waarom nu al zeggen dat het 'de goede kant opgaat' als het aantal overlijdens nog stijgt ? Uiteindelijk zal het altijd de goede kant opgaan als alle kwetsbaren dood zijn. Er zijn nu al mensen - ik wed er op - die op grond van die info de teugels nu al terug los laten.
  • H. Anckaert

    3 jaar geleden
    Van Ranst gaat ook traag maar zeker de politiek in! Dat is ook zeker! Zijn gehoorzaamheid aan de politiek legt een boulevard voor hem open om zelf te kiezen in welke partij hij wil zetelen!! De scholen open de vensters open, miljoenen uitgeven, die ze voor de covid zelfs niet konden vinden om hun eigen gesjoemelde begroting in orde te brengen!! Dit is nu onze regering met Decroo aan de top, die zo vals is als iets! Op niets is hij voorbereid en de mensen moeten het maar uitzingen! 
  • Monique Daele

    3 jaar geleden
    Daele Monique,minder testen is minder besmettingen en opnames.Ik ben maar een boekhoudster,mijn specialiteit CYFERS.Het is momenteel een verdoken Lockdown,alle winkels zijn open met die afhaaldienst? mondmaskers? avondklok en massa volk in Oostende? bubbels?enz.Kappers op verplaatsing?horeca weet zelfs achterpoortjes?Er moeten dus geen versoepelingen komen.Gezond verstand gebruiken ligt heden in onze handen!!!
  • Bruno Melotte

    3 jaar geleden
    Zou je niet beter meer testen. Heel de bevolking testen en zorgen dat alles weer normaal kan werken. En een corona app verplichten! Dan altijd negatieviteit. Bende klungelaars.
  • jozef vermeir

    3 jaar geleden
    Binnen 2 weken gaan we het effect zien van de scholen die de moetwilligaards zo snel terug openen.