© BFM

A12 urenlang versperd na ongeval met vrachtwagen in Ekeren

Door een ongeval met een vrachtwagen in Ekeren was de A12 in de richting van Bergen-op-Zoom urenlang volledig versperd. Het verkeer in de wijde omgeving ondervindt maandagochtend nog steeds hinder.

jtp

Het ongeval op de A12 gebeurde rond 4.30 uur maandagmorgen. Een vrachtwagen die in de richting van Nederland reed, kreeg in een flauwe bocht links vooraan een klapband. De vrachtwagen was stuurloos en de chauffeur kon een klap tegen de vangrail niet vermijden. Bij die botsing raakte de chauffeur lichtgewond.

Bij het ongeval scheurde de mazouttank van de vrachtwagen en kwam er heel wat mazout op de rijweg terecht. Omdat enkele wagens door het oliespoor reden om het ongeval voorbij te rijden, strekte dat spoor zich over ruime afstand uit.

De brandweer kwam ter plaatse om de rijbaan te reinigen. Iets voor half acht kon de rijweg uiteindelijk weer vrijgegeven worden. Het Vlaams Verkeerscentrum liet weten dat de omleidingen vervallen, maar de hinder voor het verkeer richting haven en in de ruime omgeving is tijdens de ochtendspits nog steeds erg groot.

“Eigenlijk zijn we dit gewoon niet meer gewend, voor de coronacrisis was het niet noemenswaardig geweest”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Voor heel wat pendelaars zal het misschien toch even schrikken geweest zijn.” In heel Vlaanderen was er maandag sprake van zowat 90 kilometer file. “Het was duidelijk drukker dan de voorbije weken, maar de verlengde herfstvakantie is ook gedaan”, stelt Bruyninckx.

 © BFM

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 ©  BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER