ANP
Volledig scherm
© ANP

Ook grote energieleveranciers produceren steeds vaker groene stroom volgens Greenpeace

Ook grote energieleveranciers zetten steeds meer in op hernieuwbare energie. Dat blijkt uit mijngroenestroom.be, het jaarlijkse klassement van energieleveranciers door Greenpeace. De milieuorganisatie wijst erop dat als ze echt groen willen zijn, ze meer moeten investeren.

7 reacties

  • Ronny Ooijen

    3 jaar geleden
    Yvan Lissens, daarom dat er windmolenparken geplaatst worden zonder subsidies zoals men in Nederland al doet.
  • Yvan Lissens

    3 jaar geleden
    Natuurlijk doen de grote leveranciers mee. Het zal wel maar duren tot de subsidies stoppen. Groene stroom is een subsidiespons, stop die subsidie en niemand wil het nog. In Amerika staan hele windparken te verloederen van zodra de toelage stopt en bouwt men gewoon ergens anders een nieuw windpark om de geldkraan terug open te draaien.
  • René Janssen

    3 jaar geleden
    windmolens groen? wat een kwiep zegt zo'n onzin, al eens berekend wat het kost om ze te produceren en te plaatsen? neen daarover wordt gezwegen, en de groenen, hoeveel vogels per jaar worden er gehakt door de wieken? ook niet waar zeker, een bedrijf gaat enkel mee als er gesmeten wordt met subsidies dat weten we al zeer lang en daarom de zitjes van politici in beheerraden om als lobby te gebruiken.zet prive maar eens een molentje, daar krijg je geen vergunning voor dus big money .
  • pieter vanhunskerken

    3 jaar geleden
    Natuurlijk doen ze dat. Met de riante subsidies die gegeven worden  is dat een goudmijn. Als je op de balansen van die 'groene' firma's kijkt is 2 op de 3 verdiende euro's afkomstig van subsidie. Of hoe zou het komen dat we samen met Duitsland aan de top staan met onze elektriciteitsprijzen, terwijl Frankrijk een van de goedkoopste landen is
  • Pierre Van den Wijngaert

    3 jaar geleden
    Waarom bouwen ze dan 12(ja 12) nieuwe kerncentrales in England?Gelukkig heeft de vorige Zweedse regering een kabel gelegd naar België zodat de grote? spelers ons groene stroom kunnen leveren