"Er hebben zich tijdens de eerste golf drama's afgespeeld in de woonzorgcentra", zegt PVDA-fractieleider Jos D'Haese.
Volledig scherm
"Er hebben zich tijdens de eerste golf drama's afgespeeld in de woonzorgcentra", zegt PVDA-fractieleider Jos D'Haese. © BELGA

PVDA dringt opnieuw aan op onderzoekscommissie over woonzorgcentra

Oppositiepartij PVDA dringt aan op de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie naar de aanpak van de coronacrisis in de woonzorgcentra. De partij doet dat naar aanleiding van een rapport van Amnesty International waarin sprake is van mensenrechtenschendingen in de woonzorgcentra tijdens de eerste golf.

12 reacties

  • Pat Debal

    3 jaar geleden
    De WZC valt voor alles uit de boot en daar is de schuld van de Federale en nog het meest van de Vlaamse regering onder Jambon De ziekenhuizen krijgen terug een premie van 900€ de WZC krijgt weer het nakijken het kan niet meer zo verder en daarom Jambon stap op 
  • Paul Philippaerts

    3 jaar geleden
    Er mogen zeker vragen gesteld worden en de verantwoordelijkheden voor de vele doden in de woonzorgcentra mogen zeker en vast worden onderzocht. Hopelijk gaan de mensen nog twee keer nadenken voor ze zich in die centra laten opsluiten, door onze vlaamse minister van apothekerskastjes.
  • Gina Aussems

    3 jaar geleden
    Vooral de premies alleen aan het ziekenhuispersoneel geven! Dat maakt de job als verpleegkundige in een wzc nog eens zo aantrekkelijk! Terwijl wij op de covid afdelingen in een wzc ook heel hard zwoegen en zweten om onze bewoners met liefde en alle zorgen door deze helse periode te krijgen!
  • Patrick Desmet

    3 jaar geleden
    Men moet roeien met de riemen die men ter beschikking heeft. Dit was ook het geval tijdens de eerste golf. Amnesty internatonal zou zich daarover beter laten informeren ipv te huilen.
  • Erik De jongh

    3 jaar geleden
    Een groot probleem, er is geen personeel te vinden en er zelf maken duurt te lang
  1. PORTRET. Wie is de VUB-dokter die zaad zou hebben gebruikt zonder dat donoren dat wisten? “Hij had een voorkeur voor studenten LO”
    PREMIUM

    PORTRET. Wie is de VUB-dok­ter die zaad zou hebben gebruikt zonder dat donoren dat wisten? “Hij had een voorkeur voor studenten LO”

    Hij was de eerste die een donorkind in ons land zou hebben verwekt, en de eerste die in de jaren 70 een spermabank oprichtte in ons land. Onder zijn patiënten bevonden zich ook wereldleiders en Hollywoodsterren, maar nu komt hij in opspraak. Wie is de in 2016 overleden Robert Schoysmans de Brusselse dokter die zaad van studenten zonder hun medeweten heeft gebruikt om donorkinderen te verwekken? “Hij zei nooit dat hij de eerste was, maar hij was het wel.”
  2. Persoon die besmettingen met varkenslintworm in Lier veroorzaakte is geïdentificeerd

    Persoon die besmettin­gen met var­kenslint­worm in Lier veroorzaak­te is geïdentifi­ceerd

    Na uitgebreid en intensief brononderzoek heeft het Departement Zorg met zekerheid kunnen identificeren welke persoon de bron was voor besmettingen met varkenslintworm in basisschool Het Molentje in Lier. Het onderzoek heeft aangetoond dat de persoon al sinds de zomer van 2022 niet meer besmettelijk is en de varkenslintworm in het buitenland heeft opgedaan. Om de privacy van de persoon af te schermen, kan het Departement Zorg geen verdere details geven over hoe dit brononderzoek is verlopen.