Jaroslaw Kaczynski, de voorzitter van de nationalistisch-conservatieve regeringspartij PiS.
Volledig scherm
Jaroslaw Kaczynski, de voorzitter van de nationalistisch-conservatieve regeringspartij PiS. © EPA

Hongarije en Polen blokkeren de Europese meerjarenbegroting en het herstelplan

Hongarije en Polen blokkeren de Europese meerjarenbegroting en het herstelfonds wegens het mechanisme dat de uitkering van fondsen koppelt aan het respect voor de rechtsstaat. Zo is uit diplomatieke bron vernomen.

21 reacties

  • hendrik hendrik maurice goris

    3 jaar geleden
    Mr Carpels, denkt U nu, dat wanneer men Hongarije eruit kiepert zoals je zegt, Orban niets liever zou willen, hij zal er niet uitgaan zoals Engeland, Hij is wel slimmer. en wanneer er gesproken wordt over democratie, wat in Spanje is gebeurd en hetzelfde zou gebeuren dan zou Eu wel gereageerd hebben op die feiten en hetgeen gebeurd is in Belgie, daar heeft men tweemaal een staatsgreep meegemaakt en daar zeggen jullie niets over. Voor mij is Orban een eerste minister die leeft voor zijn volk.  
  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    Toch simpel gooi ze eruit en zorg dat ze ook niet in onze landen mogen komen werken en zaken doen.
  • guido Bervoets

    3 jaar geleden
    Respect voor de mensenrechten is de belangrijkste hoeksteen van een beschaafde samenleving. Regeringen die lak hebben aan de democratische spelregels en de universele mensenrechten moeten dan ook maar het lef hebben om op te krassen en hun eigen koers te gaan varen. Hongarije en Polen willen alleen de lusten maar niet de lasten en dat kan niet getolereerd worden. Opkrassen dus, en wel zo snel mogelijk voor ze nog meer schade aanrichten.
  • Frederic Werquin

    3 jaar geleden
    Europa wil Polen en Hongarije straffen omdat ze tegen massa immigratie zijn.Dus hebben ze groot gelijk.
  • Luc Verstraelen

    3 jaar geleden
    Voor mij mag de Eu ook onmiddellijk opgedoekt worden.Alleen vrees ik dan dat we onze euro nog één keer gaan kunnen gebruiken namelijk om onze kachel aan te maken.We zullen allemaal dan aan de bedelstaf geraken,zonder centen.De Amerikanen gaan dan met een nieuw Marshall plan moeten komen.Of de Chinezen,wie weet.