Minister Frank Vandenbroucke
Volledig scherm
Minister Frank Vandenbroucke © Photo News

Minister Vandenbroucke wil 'disability managers' inzetten om langdurig zieken aan de slag te helpen

Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (sp.a) wil meer langdurig zieken terug aan het werk krijgen, zij het "binnen hun mogelijkheden en op basis van vrijwilligheid". Dat staat in zijn beleidsverklaring, die de sp.a-vicepremier deze voormiddag toelichtte in de Kamer. Om dat doel te bereiken rekent Vandenbroucke onder meer op 'disability managers', die de dossiers van langdurig zieke mensen persoonlijk kunnen opvolgen. 

12 reacties

  • Jan hertogs

    3 jaar geleden
    Managers die vanuit hun ivoren Toren wat gaan blazen en wat op papier gaan zetten met als resultaat "NUL" doe zoals in Nederland... per stad wekelijkse opvolging van de progressie voor alles, zieken, werklozen,.... enige wat werkt!
  • Daniel Meuleman

    3 jaar geleden
    Kan dat niet in het Nederlands Vandenbroecke?  U bent niet meer in Engeland hé , hier spreekt men Nederlands.
  • jan boden

    3 jaar geleden
    We weten allemaal hoe dat afloopt met die managers, ze steken hun zakken vol en vertrekken vervolgens met de noorderzon.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Werken doe je om te leven. En niet omgekeerd om de staat en de ondernemers ten dienste te zijn. Als iemand in een gezin dus van oordeel is dat één inkomen genoeg is en levenskwaliteit voorop stelt. Of als iemand vindt dat hij met een deeltijdse job voldoende inkomen heeft. Dan mag niemand daar op aangekeken worden. Werk moet een recht zijn, maar geen plicht. Wat niet betekent dat sociale steun automatisch een recht moet zijn. En een echte chronisch zieke gaat weinig rendement opbrengen.
  • peter maas

    3 jaar geleden
    Als het managers zijn zoals er de laatste jaren in de bedrijven rondwalen zijn we klaar!