Gisteren telde #15Minutes4Me 8 miljoen hits, zeker nadat Fox News de hype oppikte gingen de cijfers pijlsnel de hoogte in.
Volledig scherm
Gisteren telde #15Minutes4Me 8 miljoen hits, zeker nadat Fox News de hype oppikte gingen de cijfers pijlsnel de hoogte in. © Getty Images

Jongeren delen massaal hun ‘mental health score’ online dankzij Belgische zelfhulpapp: “Het is een noodkreet”

Vroeger waren mentale problemen het laatste dat je op sociale media zou gooien. Maar nu de eenzame lockdowns hun tol eisen, gebeurt het massaal. De Belgische mental health app ‘MijnKwartier.be’ ontwikkelde een zelftest voor je mentale gezondheid. Deze is vooral populair bij jongeren die nu massaal hun mentale score delen op Tiktok: de challenge met hashtag #15Minutes4Me is goed voor meer dan 8 miljoen hits. Bedenker van de app Dr. Paul Koeck, huisarts en psychotherapeut, heeft het over een noodkreet. “Wanneer je langs die Tiktokfilmpjes scrolt, krijg je maar weinig vrolijke gezichten te zien.”

4 reacties

  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    De jeugd weer het grootste slachtoffer! En de eenzamen de alleenstaande ouderen die krijgen geen hulp van ‘experten en andere logen’ velen hebben geen internet smartphone omdat ze niet meer meekunnen daarin hou op met de jeugd te bepamperen het wordt tijd dat ze een ruggengraat aankweken die zullen ze hard nodig hebben in de toekomst
  • Enrique Nanderlues

    3 jaar geleden
    ik heb het zo gehad met dat gejammer over jongeren. risicopatienten hebben het al maaaaanden veel moeilijker, maar daar wordt met geen woord over gerept. mensen die hun inkomen zien wegsmelten, die hun ouders verliezen, allemaal vervalt het in het nniets bij wat de ocharm-toch-die-jongeren meemaken? Wel hier hangen ze elke avond aan het bankje zonder mondmasker... wat is er dan oneerlijker?
  • Helder Gomes

    3 jaar geleden
    Legt er nog wat meer eieren onder !! De jeugd van tegenwoordig kan echt tegen niets meer. Er is nu toch geen sprake van een lockdown hé ?? Of is het omdat de horeca dicht is dat ze het een lockdown noemen ??
  • Stefaan Vanwijnsberghe

    3 jaar geleden
    Allemaal watjes. De jeugd kan niks meer aan. Veel te veel naar TV kijken en teveel met hun smartphone bezig. Wat gaan die doen mocht het nog erger worden? Een oorlog bijvoorbeeld? Onze generatie eind jaren 50, begin 60, was niet rijk. We hadden geen auto, er was met moeite 6 uur TV uitzending per dag, we hadden geen geld om op café te gaan en we hadden ook geen geld om op restaurant te gaan. Boeilie en rundstong waren delicatessen op bruiloften, begrafenissen, familiebijeenkomsten. Enz..