Archiefbeeld uit september 2016: vluchtelingen aan de Kroatische grens
Volledig scherm
Archiefbeeld uit september 2016: vluchtelingen aan de Kroatische grens © AP

Meer migranten komen naar EU over land

Het aantal mensen dat over land via de Balkan illegaal de Europese Unie binnenkomt, is in een jaar tijd meer dan verdubbeld. Dat zei het Europese grensbewakingsbureau Frontex dinsdag. De toestroom via de Middellandse Zee is daarentegen sterk afgenomen in vergelijking met 2019. In oktober staken bijna 3.500 mensen de grens over via de Westelijke Balkan, meer dan een derde meer dan in september, aldus Frontex.

5 reacties

  • Jan Vannuffelen

    3 jaar geleden
    Europa is hieraan zelf schuldig door hun linkse politieke agenda. Dit gaat pas stoppen als Europa hieraan zelf ten onder gaat en het niet meer leefbaar is voor de eigen inwoners. Wie blijft op deze politiekers stemmen?
  • ludo vc

    3 jaar geleden
    laat het stoppen aub , het is een DRAMA wat aan het gebeuren is , alles gaat om zeep 
  • Marc Van Den Berghe

    3 jaar geleden
    Welkom, welkom, jullie geven onze schatkist een boost... volgens onlangs gesteld onderzoek.Inderdaad mensen, een onderzoek wijst uit dat migranten geen extra kosten met zich meebrengen maar  geld opbrengen!Zouden het kunnen dat de kosten van gesneuvelde winkelramen, kapotgeslagen bushokjes en politie voertuigen, brandstichting, opsluiting, onbestaande kindergelden en politie mensen die werk onbekwaam geslagen zijn enz... niet meegerekend zijn ?
  • Patrick Van puymbroeck

    3 jaar geleden
    Direct ingrijpen en terug sturen met ne knoop in hun pisser !!
  • Katty Mommaerts

    3 jaar geleden
    Tof. We hebben nog geen miserie genoeg.