WFA
Volledig scherm
© WFA

Grondwaterstand in Vlaanderen gemiddeld 30 cm lager dan normaal: “Dat het bij ons veel regent, is perceptie”

Zelfs nu de herfst al enkele maanden in het land is, zijn 75 procent van de grondwaterstanden in Vlaanderen op dit moment nog zeer laag of laag. Dat meldt het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw VILT. Over heel Vlaanderen staat de grondwaterstand nu gemiddeld 30 centimeter lager dan normaal.

16 reacties

  • Jos Brems

    3 jaar geleden
    Vlaanderen zal het wel "oplossen" zoals ze gewoonlijk doen : prijzen en taksen verhogen.
  • Hans Loyaerts

    3 jaar geleden
    Prof Huysmans lijkt me zinnens om op de kieslijst van de Groenen te staan. Onheilsberichten verspreiden om daarna alles met prijsverhogingen en taksen op te lossen.
  • Sabine verdonck

    3 jaar geleden
    Dat lees je niet veel, maar we zijn met teveel mensen in Vlaanderen. Meer huizen, meer auto's, meer industrie, meer landbouwgrond, allemaal nodig voor iedereen een deftig inkomen en eten te geven.. Toch willen ze er nog veel meer mensen toelaten om er een woestijnlandschap van te maken.
  • Theo Van Hoof

    3 jaar geleden
    Neen er valt niet voldoende water Bart Van Roost. Vorig weekend nog bekeken. We komen nog 170mm/m² te kort om een normaal jaar te hebben. Gecumuleerd met vorig jaar is het tekort nog groter. 1/4 viel gedurende de maand februari. 142mm/m². April slecht 18,7mm/m². Mei slechts 11mm/m². Ik werk 18 jaar aan het water. Nog geen enkel jaar hebben we zoveel problemen gehad met onze waterhuishouding. Normaal peil 4de Dijlearm 18m25 TAW. Vele dagen gezeten met 18m05 ondanks het opstuwen aan OHL en vloput.
  • Frans Van De Wiel

    3 jaar geleden
    Waarom laat men het water overal zo snel wegvloeien. Tijdens de zomer werd verboden nog water uit rivieren op te pompen terwijl het pompstation in Zandvliet volop het water aan het wegpompen was. Het is dringend nodig om het rivierwater maximaal te bufferen.