BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Federaal begrotingstekort moet dalen tot 17,4 miljard euro tegen einde legislatuur

De federale regering raamt haar begrotingstekort tegen het einde van de legislatuur op 17,4 miljard euro. Dat blijkt uit de begroting voor volgend jaar die bevoegd staatssecretaris Eva De Bleeker (Open Vld) woensdag heeft toegelicht in de Kamer. Volgend jaar zou het federale tekort oplopen tot 25 miljard euro.

15 reacties

  • Liliane Coeckx

    3 jaar geleden
    Deze vivaldi regering heeft tot nu toe alleen nog maar geld uitgedeeld. Dat is populair en gemakkelijk. Ben benieuwd waar ze al dat geld gaan halen? Zeker niet bij die nooit gewerkt hebben maar alleen gepamperd worden.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    @Johny Deketel ,juist bij overlijden gaan ze drie jaar terug(zover "bijna") en als in die periode bijvoorbeeld 100000€ van een rekening verdween zal de successie nagaan waar de euro's  naartoe zijn of afgehaald en ergens thuis leggen is niet zo'n goed idee,je gaat vroeg of laat toch tegen de lamp lopen als je ze wil terug op een rekening zetten.Heb je of is die 100000€ gebruikt voor een wagen te kopen heb je normaal geen probleem dat kan je bewijzen.
  • Jo Deketel

    3 jaar geleden
    Ik weet er alles van. Mijn moeder is in februari gestorven aan Corona en de belastingdienst is nog altijd aan het uitzoeken hoe ze van het erfdeel zoveel mogelijk kunnen afpakken. het gaat zelfs zo ver dat IK mij moet verantwoorden over een som geld die mijn moeder bijna 3 jaar geleden heeft afgehaald. Alsof ik moet weten waaraan zij indertijd haar geld aan spendeerde!!
  • hannes leo

    3 jaar geleden
    Eind 2018 toen er nog een volwaardige begroting werd opgemaakt bedroeg volgens eurostat het begrotingstekort -0,8%. Ter vergelijking: eind 2014 op het einde van de regering Di Rupo beliep het begrotingstekort -3,1%.
  • Marcel Willems

    3 jaar geleden
    Velen vergeten dat de corona crisis miljarden kost aan het land.Gelukkig maar anders was onze economie volledig aan de grond.Gebruik eens uw gezond verstand ipv kritiek te geven