Direct naar artikelinhoud
Proces-De Pauw

Bart De Pauw op 14 januari voor rechter voor stalking en elektronische overlast

Bart De Pauw op 14 januari voor rechter voor stalking en elektronische overlast
Beeld Photo News

Televisiemaker Bart De Pauw moet zich op 14 januari voor de rechter verantwoorden voor stalking en elektronische overlast. Dat bevestigt het Antwerps parket aan VRT NWS.

Het gaat op 14 januari om een “inleidende zitting van de zaak”, meldt woordvoerder Kristof Aerts van het parket van Antwerpen aan VRT NWS. Dan zal de agenda van het proces vastgelegd worden. 

In september werd De Pauw doorverwezen naar de correctionale rechtbank. Het parket van Mechelen verduidelijkte toen dat er “voldoende bezwarende elementen zijn om de zaak door te verwijzen naar een correctionele rechtbank”, maar voegde eraan toe dat dat niets zegt over de schuld of onschuld van Bart De Pauw. Een tiental vrouwen stelden zich burgerlijke partij in de rechtszaak, net als het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Mocht De Pauw schuldig worden bevonden, dan riskeert hij tot twee jaar cel.

In 2017 werd De Pauw door verschillende vrouwen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. De VRT zette de tv-maker kort daarna op non-actief, zo maakte De Pauw toen zelf bekend in een videoboodschap. De televisiemaker benadrukte dat het niet ging om fysieke aanrandingen, maar om sms-verkeer met “flirterige” toon.

Enkele weken geleden nog eisten De Pauw en zijn gezin 12 miljoen euro van de VRT voor het mislopen van inkomsten. De VRT weigert die schadevergoeding te betalen. Wellicht komt het dus nog tot een tweede proces.