Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden in de Kamer. Foto's midden en rechts: een politiepatrouille kreeg afgelopen weekend in Elsene te maken met geweld tijdens een arrestatie. Drie agenten raakten gewond.
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden in de Kamer. Foto's midden en rechts: een politiepatrouille kreeg afgelopen weekend in Elsene te maken met geweld tijdens een arrestatie. Drie agenten raakten gewond. © Belga - RV

Minister Verlinden zal zich burgerlijke partij stellen bij elk geweld tegen politie: “Volstrekt onaanvaardbaar dat onze agenten aangevallen worden”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zal zich in elke zaak rond geweld tegen politie burgerlijke partij stellen. Dat maakte ze bekend tijdens het vragenuurtje in de Kamer. “Ik nodig de burgemeesters uit om hetzelfde te doen. Het is volstrekt onaanvaardbaar dat onze politiemensen aangevallen worden.”

43 reacties

  • Rene Philips

    3 jaar geleden
    Nultolerantie, sensibiliseringscampagne, burgerlijke partij stelling, bodycams, relatietheraoeuten en alle andere maatregelen zullen niets veranderen omdat men het al jaren te ver heeft laten groeien.
  • Linda D'Haese

    3 jaar geleden
    Geef de politie het recht om hun wapens te gebruiken tegen die criminelen wand nu als ze zich verdedigen moeten ze zich steeds verantwoorden bij comité P en die criminelen maken daar misbruik van en zetten jongeren aan om de politie te verhinderen om controle uit te voeren zodat ze verder kunnen doen met diefstal en drugshandel en tijdig hun gestolen goederen en drugs kunnen verplaatsen zodat de politie niks vind allemaal oppakken en het land uit zetten 
  • Eddy Jans

    3 jaar geleden
    Gelieve dit door te trekken naar andere veiligheidsdiensten daar zij ook vaak het slachtoffer zijn , brandweerlieden , personeel ambulances, gevangenispersoneel.
  • Patrik De Weirdt

    3 jaar geleden
    Weer een minister die spreekt over nultolerantie bij geweld tegen politie of hulpverleners. In praktijk is dit echter gewoon hete lucht. En als de politie zich verdedigt tegen hun agressoren, zijn zijzelf in veel gevallen diegenen die hard aangepakt worden. 
  • Bernard Loncke

    3 jaar geleden
    Eerst zien en dan geloven veel stoere taal maar daden? Het wordt met de dag erger en wie het niet ziet of niet wil zien in de politiek is op zijn minst medeschuldig.