Techniekers Vaillant in Drogenbos gaan opnieuw aan het werk: “Maar nog geen structurele oplossing”

Themabeeld ©  Shutterstock

De techniekers van Vaillant hebben vrijdag het werk opnieuw hervat en hadden ook een overleg met de directie. “We zijn op zich tevreden met wat er vandaag besproken is, maar een structurele oplossing is er nog niet”, zegt Kevin Lefever van het ACLVB.

jvh
Bron: BELGA

Donderdag hadden de techniekers en een deel van de bedienden het werk spontaan neergelegd bij de vestiging van Vaillant in Drogenbos. De werkdruk was volgens de vakbonden te hoog geworden. “De directie pompt er altijd maar klanten bij, waardoor onze mensen oververmoeid zijn”, klonk het.

Op vraag van de directie is er dan vrijdag een overleg geweest. “Er zijn excuses gekomen vanuit de directie, voor de situatie zoals ze nu is. Maar er is nog geen onmiddellijke oplossing op tafel gekomen. Dat gaat nu verder intern besproken worden via werkgroepen en de ondernemingsraad”, aldus Lefever. Ter compensatie hebben de arbeiders en bedienden ook consumptiecheques gekregen, wat één van de steunmaatregelen is die vanuit de overheid gelanceerd werd.

“Op zich zijn we wel tevreden, maar de structurele oplossing moet ook geen maanden op zich laten wachten. Als dat wel het geval is, zullen er misschien verdere acties volgen”, zegt de liberale vakbondsman. Het werk is vrijdag wel opnieuw hervat.

Bij Vaillant Group Belgium werken 300 à 400 mensen. Het bedrijf staat in voor de installatie en onderhoud van verwarmingsketels.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen