Zo maak je zelf overheerlijke choco volgens chocolatier Pierre Marcolini
De gerenommeerde Belgische chocolatier, die onlangs nog werd uitgeroepen tot beste patissier ter wereld, gaf zijn recept voor hazelnootpasta prijs. Hij deed dat in Une Cha Un Chef, een serie met Michelingidspresentatrice Charlotte Collard die je op haar Instagrampagina kan bekijken. Het goede nieuws: het recept is best eenvoudig.
De patissier toont in het begin van de video zijn ontzettend smeuïge versie van chocopasta, waardoor het water ons in de mond loopt. Zelf beschrijft hij het recept als ‘een lichtjes gekarameliseerde pasta om te smeren met sublieme dingen in’. Dat willen wij wel eens proeven. Charlotte was zo lief om het recept te delen met haar 78.000 volgers en nu delen wij het hier met jou.
(Lees verder onder de foto).
Ingrediënten
- 100 gram hazelnoten
- 150 gram suiker
- 40 gram boter
- 10 gram cacaopoeder
- 1 ei
- 3 centiliter warm water
- 3 gram grof zeezout (Marcolini gebruikt voor dit recept het merk Maldon)
Bereidingswijze
Leg de hazelnoten op een bakplaat met bakpapier en rooster ze een kwartier in de oven op 160 graden. Laat de noten afkoelen en pel ze door ze in een handdoek tegen elkaar aan te wrijven.
Karameliseer de 150 gram suiker in een pot op het vuur. Voeg de hazelnoten toe en roer enkele seconden. Strooi uit op een vel bakpapier, leg er nog een vel bakpapier op en druk het geheel plat. Laat afkoelen.
Breek de hazelnoten en de karamel en doe ze in de blender. Mix tot je praliné krijgt, voeg de boter toe en mix opnieuw. Voeg vervolgens het ei en de cacaopoeder toe en mix het geheel opnieuw. Voeg het warme water toe en mix tot de hazelnootpasta klaar is. Strooi als laatste stap het grof zeezout in de pasta.
De zelfgemaakte pasta bewaart het best in een glazen pot en blijft twee tot drie weken goed in de frigo.
Smakelijk!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
-
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit. -
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
Tussen kerst en nieuw volgen de feestmalen elkaar op. Maar aan tafel begint het gemopper. “Ik lust dat niet.” Voor wie met de handen in het haar zit, komt de wetenschap met een nieuw trucje dat je kan uittesten, en het heeft alles te maken met de kleur van het bord. -
-
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
-
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
Wie het aangename aan het nuttige wil koppelen bij het kiezen van een tweewieler, gaat voor een elektrisch exemplaar en raakt zo in één beweging ook razendsnel op zijn bestemming. Maar let op: de markt van de e-bikes evolueert continu en je zwemt in de keuzemogelijkheden. Waar moet je zoal op letten? HLN Shop haalt vijf aandachtspunten aan. -
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
Er zijn gerechten waar iedereen in het gezin gelukkig van wordt. Denk maar aan spaghetti bolognese of steak met frietjes. Foodstylist Sonja Peeters gooit het over een iets andere boeg. Met onze drie favorieten, overheerlijke kippensoep, smeuïge puree met homemade hamburgers en pasta met geroosterde groenten, breid je deze krokusvakantie je lijstje aan familietoppers beslist uit. -
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
-
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld. -
Bij Deliveroo was één gerecht duidelijk het populairst in 2021 (en het is geen fastfood)
Zoals elk jaar onthult maaltijdbezorgingsdienst Deliveroo welke gerechten uit zijn catalogus het populairst waren. Wat opvalt als we de top tien bekijken? In 2021 vielen we met z’n allen als een blok voor een best gezonde maaltijd. En ook een gerecht uit Gent haalde het lijstje. -
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer