Zo maak je zelf overheerlijke choco volgens chocolatier Pierre Marcolini
De gerenommeerde Belgische chocolatier, die onlangs nog werd uitgeroepen tot beste patissier ter wereld, gaf zijn recept voor hazelnootpasta prijs. Hij deed dat in Une Cha Un Chef, een serie met Michelingidspresentatrice Charlotte Collard die je op haar Instagrampagina kan bekijken. Het goede nieuws: het recept is best eenvoudig.
De patissier toont in het begin van de video zijn ontzettend smeuïge versie van chocopasta, waardoor het water ons in de mond loopt. Zelf beschrijft hij het recept als ‘een lichtjes gekarameliseerde pasta om te smeren met sublieme dingen in’. Dat willen wij wel eens proeven. Charlotte was zo lief om het recept te delen met haar 78.000 volgers en nu delen wij het hier met jou.
(Lees verder onder de foto).
Ingrediënten
- 100 gram hazelnoten
- 150 gram suiker
- 40 gram boter
- 10 gram cacaopoeder
- 1 ei
- 3 centiliter warm water
- 3 gram grof zeezout (Marcolini gebruikt voor dit recept het merk Maldon)
Bereidingswijze
Leg de hazelnoten op een bakplaat met bakpapier en rooster ze een kwartier in de oven op 160 graden. Laat de noten afkoelen en pel ze door ze in een handdoek tegen elkaar aan te wrijven.
Karameliseer de 150 gram suiker in een pot op het vuur. Voeg de hazelnoten toe en roer enkele seconden. Strooi uit op een vel bakpapier, leg er nog een vel bakpapier op en druk het geheel plat. Laat afkoelen.
Breek de hazelnoten en de karamel en doe ze in de blender. Mix tot je praliné krijgt, voeg de boter toe en mix opnieuw. Voeg vervolgens het ei en de cacaopoeder toe en mix het geheel opnieuw. Voeg het warme water toe en mix tot de hazelnootpasta klaar is. Strooi als laatste stap het grof zeezout in de pasta.
De zelfgemaakte pasta bewaart het best in een glazen pot en blijft twee tot drie weken goed in de frigo.
Smakelijk!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
-
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
Niets fijner dan je geliefde met valentijn te verrassen met een zelfgemaakte zoete lekkernij. Foodstylist Sonja Peeters weet precies met welke desserts je het hart van je lieveling (nog meer) verovert. Kies voor een frisse minicharlotte, een krokant aardbeientaartje of een verrassende cheesecake en vier de liefde in stijl. -
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
Krokant, smakelijk, veelzijdig: bij zondagse kost horen kroketten, en welk beter moment om jezelf te trakteren op de verwennerij dan vandaag, op internationale krokettendag? Een kaas- of garnaalkroket smaakt altijd, maar wij tonen je versies van het gefrituurde hapje die je vast nog niet kende, en waar je ze kan bestellen. -
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
-
“Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel
In de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’ stelt radiopresentator Sven Ornelis zijn appartement in Barcelona voor. De ideale dag van Sven in Spanje draait om rust en culinair genot. En dat laatste vindt de JOE-stem in zijn eigen wijnen. Hij laat Birgit Van Mol meegenieten van de cava die hij zelf zorgvuldig selecteerde voor zijn online wijnhandel. “Deze cava heeft zo’n beetje de ‘biscuit’ van de champagne”, klinkt het. Bekijk hieronder de volledige aflevering. -
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
Volgende week zaterdag gaat in Turijn de Ronde van Italië van start. In de eerste grote ronde van het seizoen strijden de renners om de felbegeerde roze trui. Met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de strafste ploegleider bent en prachtige (geld)prijzen winnen dankzij HLN. Deelnemen is dus de boodschap! -
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
Hou je van natuur en avontuur, staat een safari vermoedelijk hoog op je bucketlist. Geen tijd/budget om af te reizen naar Afrika? Het perfecte plan B bevindt zich net over de grens, in Hilvarenbeek: in de Beekse Bergen onderneem je een safari met alles erop en eraan zonder op het vliegtuig te moeten stappen. HLN Shop geeft een checklist mee van wat je niet mag missen op je Nederlandse dan wel Afrikaanse safaritocht. -
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
Vervang de klassieke kipnuggets eens door hun plantaardige variant – evenveel smaak, beter voor de planeet. Werk af met verschillende kleurrijke groenten, van spinazie tot wortelen, voor een bowl vol kleur en een instant vitaminebommetje om die laatste winterweken door te komen. -
Vrolijk en energiek van ontbijt tot avondeten? Met deze recepten kom je zonder dip de dag door
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer