Direct naar artikelinhoud
Coronamaatregelen

Minister Verlinden: ‘De politie zal waar nodig, door geluidshinder bijvoorbeeld, ook op Kerstmis aanbellen’

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).Beeld Thomas Sweertvaegher

De politie zal ook op Kerstmis toezien op de naleving van de coronamaatregelen. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in een interview met De Zondag. Handhaving is belangrijk en waar nodig, door geluidshinder bijvoorbeeld, zal de politie aanbellen, aldus de minister.

en

“Kerst is een belangrijke periode voor veel mensen, ook voor mij.” Volgens minister Verlinden is de absolute wens van de regering om “iets meer menselijke nabijheid” toe te laten voor Kerstmis. Tegelijk moeten de alarmsignalen van de ziekenhuizen heel serieus worden gehouden. “We zijn nu op vijf weken van Kerstmis. Als we ons allemaal goed aan de maatregelen houden, dan kunnen we misschien een perspectief bieden.”

Maar of er versoepelingen komen, kan ze met de beste wil van de wereld niet zeggen, aldus de minister. “Ik wil geen valse beloftes doen.”

Ook tijdens de kerstperiode zal de politie toezien op het nalezen van de regels. “Handhaving is heel belangrijk. En waar dat nodig is, door geluidshinder bijvoorbeeld, zal de politie aanbellen. Maar de woonstbetreding op zich is geen prioriteit. De wetgeving maakt dat ook niet mogelijk.”