Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

CD&V wil energiefactuur sneller vereenvoudigen

GeldCD&V wil de energiefactuur sneller vereenvoudigen. CD&V-Kamerlid Leen Dierick verzoekt de regering in een resolutie om daarover een akkoord te sluiten met de deelstaten.

32 reacties

  • Jean Van den Bosch

    3 jaar geleden
    Ik heb mijn jaarafrekening van Engie erbij genomen. Amper 25% is het werkelijke elektriciteitsverbruik, al de rest zijn bijkomende "kosten", lees "belastingen". Zoals kosten groene stroom, kosten WKK, netwerkkosten (hoofdbelasting), toeslagen, BTW. MIJN factuur is voor MIJ heel duidelijk en dient geen enkele verandering te ondergaan.
  • Cyriel Claessens

    3 jaar geleden
    Liggen de mensen echt wakker van het feit dat ze hun energiefactuur niet begrijpen?  Neen, als de energiefactuur een acceptabel bedrag zou zijn zou niemand zich er iets van aantrekken hoe die samengesteld is.  Als men het gevoel heeft weer eens bedrogen te zijn door de overheid is men wel nieuwsgierig om te zien hoe de overheid dit probeert te verdoezelen.  Op de factuur moeten 2 bedragen staan: hoeveel de energie eignelijk kost en met welk bedrag de overheid gaat lopen. 
  • Paul Verbeeck

    3 jaar geleden
    Cd&v diegenen die ons al meermaals opgelicht en verraden hebben . Diezelfde die perse bij de WZC opendeur wouden houden en nu zit deze met de gebakken peren en mogen het weer zelf oplossen.
  • Vital Verstraten

    3 jaar geleden
    Zal zeker wel dezelfde richting uitgaan zoals met het water van de watergroep en de ophaling van het huisvuil bij Limburg.net. We verhogen gewoon de vaste kosten en dan hebben we die al en dan verlagen we de variabele kost dan hebben we onze centen alvast onder het motto hoe de mensen die minder vervuilen en minder water verspillen in hoofdzaak de rekening betaalt, zo kennen we onze leider. Incompetentie ten top, meer moet U niet van deze wereldvreemde mensen verwachten.
  • Werner Van Calster

    3 jaar geleden
    Das wel straf he, jarenlang aan 't roer gestaan en alles gedaan om de facturen van de nutsmaatschappijen zij het van de staat of niet zo ondoorzichtig mogelijk te maken zodat het de burger niet zou opvallen dat ze langs alle kanten gemolken worden en nu zouden ze ineens de oplossing hebben, straffe kerels. Oplossing is voor ons al jaren duidelijk: 1kw electric à x c€ 1m3 gas à x c€ 1l water à x c€, all-in  simpel toch. meer wordt er toch niet gemeten.