shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© shutterstock

Hoe weet je of een vaccin tegen corona dat zó snel ontwikkeld is op de lange termijn wel veilig is?

Nu de eerste twee coronavaccins op het eerste oog spectaculair goed werken, dringt zich een nieuwe vraag op. Hoe weet je of zo’n geheel nieuw vaccin, volgens nog niet eerder beproefd recept, op de lange termijn wel veilig is? Hier een antwoord op vijf van de meest gehoorde kopzorgen.

26 reacties

  • nariman jahadian

    3 jaar geleden
    Wat mij de laatste tijd opvalt is dat de mensen die voor de vaccinatie zijn willen kost wat kost hun wil opleggen op mensen die het niet willen. Ik zou zeggen doe het zeker als je wil maar laat de andere die het niet willen ook met RUST.
  • Elke De Vleeschouwer

    3 jaar geleden
    OK, als de pharma een charter tekent, dat zij financieel verantwoordelijk worden gesteld bij gebreken en ziektes veroorzaakt door hun vaccin, dan neem ik het! Deal? 
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    Het gaat vooral om geld en macht. Oud Vlaams spreekwoord zegt dan : "boer past dan op uw ganzen :-)"  Wees op uw hoede voor  al degenen die ons van alles aanpraten om mensen zoet te houden. 
  • werner vanhoutte

    3 jaar geleden
    De heer Leynen weet nu reeds dat er niemand zal sterven aan het vaccin. Welkom, nieuwe expert.Natuurlijk kan u ook sterven door corona, maar ook door kanker, hartproblemen e.a.of wist u dit niet ? In ieder geval  wens ik u een goede gezondheid. Zelfs de mensen die nu gezond zijn betalen mee aan uw verzorging , dit noemt men solidariteit . Wees geen egoist, dan is niet gezond ! 
  • Jurgen De doncker

    3 jaar geleden
    Kris leynen. Dus jij zou gezonde mensen i lockdown zetten en niet we mensen dat sterven hieraan of ziek worden .de gezonde mensen dragen heel veel geld af net voor die zwakke groep. Mensen mogen toch aelf kiezen wat ze willen nemen of niet. Mij gaan ze moeten vastbinden als ze het verplichten .ik heb het gehad heb niets gevoeld..waarom zou ik dat doen