Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne.
Volledig scherm
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. © BELGA

Van Quickenborne maakt in omzendbrief werk van nultolerantie voor geweld tegen politie

BinnenlandVicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne heeft in overleg met de parketten een omzendbrief uitgewerkt die werk maakt van “nultolerantie en lik-op-stukbeleid” voor geweld tegen politieagenten.

33 reacties

  • Jan Roesems

    3 jaar geleden
    Als je de commentaar van Mijnheer Hennart leest weet je al meteen dat het weer een dode mus wordt. Ik had heel even hoop maar ook Quiky loopt zich vast. Vivaldi wordt waarschijnlijk een even grote dode mus.
  • Jo Bosman

    3 jaar geleden
    Nul tolerantie  van geweld zou er voor iedereen moeten zijn en niet enkel voor politiemensen .
  • Bart Wierinckx

    3 jaar geleden
    Van mij mag terug het leger op straat!
  • patrrik versys

    3 jaar geleden
    Ben benieuwd, ik hoop dat er morgen en nieuwe omzendbrief komt die ook de hulpdiensten en de gewone burger beschermen
  • marc castermans

    3 jaar geleden
    Absolute flauwekul want hij heeft geen fluit te zeggen aan justitie. Net als Geens en al zijn voorgangers is het veel lawaai en weinig wol, zielig!
  1. N-VA wil 19 Brusselse gemeenten omvormen tot één stadsgewest, met één politiekorps: “Zes zones, wie doet nu zoiets?”
    52

    N-VA wil 19 Brusselse gemeenten omvormen tot één stadsge­west, met één politie­korps: “Zes zones, wie doet nu zoiets?”

    Als het van N-VA afhangt, moeten de negentien Brusselse gemeenten worden samengevoegd en omgevormd tot één stadsgewest. Dat staat in het programma waarmee N-VA in Brussel naar de verkiezingen trekt. De Vlaams-nationalisten hebben vandaag drie zetels in het Brussels parlement. Hun ambitie is om na 9 juni “incontournable” te worden voor de vorming van een Brusselse regering, verklaarde partijvoorzitter Bart De Wever, die om de voorstelling van het programma kracht bij te zetten naar de persconferentie was afgezakt.
  2. Agente krijgt klappen tijdens arrestatie, rechtbankvoorzitter betreurt haar uitspraken: “Ze mag niet reageren zoals een gewone burger”
    Sint-Joost-ten-Node

    Agente krijgt klappen tijdens arrestatie, rechtbank­voor­zit­ter betreurt haar uitspraken: “Ze mag niet reageren zoals een gewone burger”

    Een agente die vorige week aangevallen werd tijdens een Covid-controle in Sint-Joost heeft voor de camera van RTL nog een keer haar verhaal gedaan. Een man die hier illegaal verblijft, probeerde haar te wurgen en haar wapen af te nemen. “Op zo’n moment gaat er 2.000 volt door je lijf”, klinkt het. Ze vindt het schandalig dat de dader de dag zelf nog op vrije voeten kwam, maar rechtbankvoorzitter Luc Hennart roept op tot enige nuance. “De maatschappij moet goed beseffen dat die persoon later nog een straf krijgt. Agenten weten dat. Zij zouden niet mogen reageren zoals gewone burgers, zij zijn professionals.”