Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © REUTERS

Hoe doseerfout toch goed is uitgedraaid voor Oxford en AstraZeneca: sommige proefpersonen kregen per ongeluk halve dosis vaccin

AstraZeneca verklaarde maandag dat zijn kandidaat-vaccin ongeveer 90 procent effectief is wanneer eerst een halve dosis wordt toegediend, gevolgd door een volledige dosis een maand later. Maar die vaststelling blijkt dus een onwaarschijnlijke toevalstreffer te zijn.

14 reacties

  • frans Vullings

    3 jaar geleden
    wat zijn de bijwerkingen over 5  of 10 jaar.  in een goed jaar een medicijn ontwikkelen en volledig testen wat anders 10 tot 15 jaar kost.ik wacht wel tot de kinderziekten volledig bekend zijn en dan besluit ik, wel of niet vaccineren 
  • Wim Haelewyn

    3 jaar geleden
    Enkele dagen na de 70 procent plots 90... alles draaien tot het hen beter uitkomt, dit vaccin hoef ik al niet meer!
  • danny janssens

    3 jaar geleden
    Heel die informatie m.b.t . toevalligheden doet mijn mening veranderen of ik me wel wil laten vaccineren. Jan Dhooge volledig met je eens.
  • Daniel Bamps

    3 jaar geleden
    Ik geloof ze niet !! om het grote geld nu bijkrabbelen is totaal ongeloofwaardig. 
  • Marc Spandel

    3 jaar geleden
    Dit doet rond de zogenaamde 'vaccins' vragen rijzen over de 'werkelijkheid' en de 'schijn- vertoningen' in de media. 95% effectief of 50% effectief of placebo? Enkel de zakkenvullende producenten en de 'zwijgplichtigen' kennen de waarheid. Dit geldt voor alle bedrijven die veel 'reclame' maken. Manipulatie van de geest doet wonderen met de portemonnee!