© Kris Van Exel

Glenn van Get Ready! lag dagenlang in coma na hartstilstand

De comeback van Get Ready! is volgens zijn dokter een goede therapie, want Glenn De Gendt (42) heeft al een hele weg afgelegd. In 2011 kroop hij na een hartstilstand door het oog van de naald. De zanger doet deze week zijn verhaal in Dag Allemaal.

ehu

“Ik dank de hemel dat ik er nog ben”, vertelt de zanger van de populaire boyband Get Ready! in het weekblad. “Ik was thuis toen ik de hartstilstand kreeg. Iemand uit de buurt heeft mij twintig minuten beademd en hartmassage gegeven voordat de ambulance en de MUG er waren. Onderweg naar het ziekenhuis hebben ze twee keer moeten stoppen om mijn hart opnieuw op gang te trekken.”

Pas na dagen werd Glenn wakker. De schade was minder erg dan gevreesd, maar toch niet te onderschatten. “Mijn geheugen speelde me parten en plots kon ik geen Engels meer. Ik kan je verzekeren, dat is een heel nare ervaring.”

Glenn, ooit de flapuit van de groep, is nog steeds niet helemaal de oude. “Ik heb veel opnieuw geleerd, maar lang niet alles. Schrijven is nog altijd moeilijk voor mij. Ik zit soms met een bibber en heb last van evenwichtsstoornissen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER