Spoedarts Ignace Demeyer in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis van Aalst: "Mijn medewerkers zijn woest op mensen die zich niet aan de spelregels houden en anderen in gevaar brengen.  ‘Hoe is het in godsnaam mogelijk dat er idioten zijn die denken dat ze zich alles kunnen permitteren?’, hoor ik vaak."
Volledig scherm
PREMIUM
Spoedarts Ignace Demeyer in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis van Aalst: "Mijn medewerkers zijn woest op mensen die zich niet aan de spelregels houden en anderen in gevaar brengen. ‘Hoe is het in godsnaam mogelijk dat er idioten zijn die denken dat ze zich alles kunnen permitteren?’, hoor ik vaak." © Geert De Rycke

Partnergeweld, wanhoopsdaden, eenzame ouderen: miserie door corona overspoelt Aalsters ziekenhuis

Hoe is het gesteld op de spoeddienst van een kliniek in een provinciestad als Aalst? We vroegen het aan Ignace Demeyer (62), spoedarts in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis daar. “Het partnergeweld neemt hand over hand toe en dat is zeker toe te schrijven aan de coronacrisis. Dat en de schrijnende vereenzaming van ouderen die woonzorgcentra naar ons sturen, vallen ons zwaar.” En gesloten cafédeuren, wat brengen die teweeg in de carnavalsstad? “We zien meer depressies, meer suïcidepogingen. Bij alle leeftijdscategorieën, maar toch vooral ouderen.”

  1. Sandrine krijgt al half jaar geen stroomfactuur door problemen bij Fluvius: “Bang dat ik ineens 3.000 euro moet ophoesten”
    PREMIUM

    Sandrine krijgt al half jaar geen stroomfac­tuur door problemen bij Fluvius: “Bang dat ik ineens 3.000 euro moet ophoesten”

    “Al sinds november krijg ik geen maandfactuur voor mijn elektriciteitsverbruik. Ik hou mijn hart vast voor het moment dat de afrekening dan toch komt”, zegt Sandrine Samyn aan onze HLN-consumentenexperte Safia Yachou. Zij is een van de bijna 17.000 Vlaamse huishoudens en kmo’s die hinder ondervinden door IT-problemen bij Atrias, een platform dat Fluvius ontwikkelde met de andere netbeheerders om data sneller door te sturen. Wat kan je hiertegen doen? En wanneer raakt het opgelost?
  2. EXCLUSIEVE PEILING. 60% van de Vlamingen vindt dat bedrijfswagens afgeschaft mogen worden (maar in de politiek wil alleen Groen dat)
    PREMIUM
    200

    EXCLUSIEVE PEILING. 60% van de Vlamingen vindt dat bedrijfswa­gens afgeschaft mogen worden (maar in de politiek wil alleen Groen dat)

    Fiscaal voordelige bedrijfswagens? Afschaffen die handel. Een rijbewijs met punten? Voer maar in. Geen druppel alcohol voor wie achter het stuur kruipt? Een goed idee. Althans: zo denkt een ruime meerderheid van de Vlamingen, zo blijkt uit een peiling van HLN en ‘VTM NIEUWS’. De meeste partijen hebben echter niet altijd de wil - of de durf - om dat ook door te voeren. Zo ver liggen de meningen van de burgers en de politici soms uit elkaar.