Illustratiebeeld, tips om je auto te beschermen tegen vrieskou.
Volledig scherm
Illustratiebeeld, tips om je auto te beschermen tegen vrieskou. © Getty Images/EyeEm

12 tips: zo bescherm je je auto tegen de vrieskou

Komende nacht wordt flink koud met minima van -6 graden in de Hoge Venen, rond -3 graden in het centrum en -1 à -2 graden over het westen. Er is ook gevaar voor rijmplekken. Vrieskou zorgt vaak voor autopech. Het gaat dan vooral om bestuurders met een platte batterij. Met deze tips bescherm jij je auto tegen de vrieskou.

41 reacties

  • Marc Van Driessche

    3 jaar geleden
    Harder en langer werken totdat je een garage kunt huren of kopen, probleem opgelost, niet?
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    @Dirk De Buyst ,ieder zijn ding maar ik heb op mijn voertuigen in de winter winterbanden en wat een ander doet interesseert mij niet.'t Is geen kwestie van promotie maar van eigen veiligheid ( en tegenover andere in 't verkeer).Men moest net zoals in Duitsland handelen ,winter en winteromstandigheden ,geen winterbanden en ongeval ,zelf potje betalen ,dikke boete en hopelijk komt het puntensysteem want dan krijg je ook nog strafpunten en na x punten ,te voet.
  • Johan Billiet

    3 jaar geleden
    @Dirk De Buyst: waarom rijdt men dan in tal van andere landen die nog een winter hebben dan wel met winterbanden en niet, wat trager dan, met zomerbanden. Heb zelf het groot verschil in de praktijk ervaren. Ben ik blij dat ik geen lid ben van jouw pechverhelpingsdienst om zo'n onzin uit te kramen...
  • Jos Dupont

    3 jaar geleden
    Als de mensen eens hun rommel garage zouden opruimen en hun auto binnen zetten zou veel miserie vermeden worden ! Waar ik woon heeft iedereen een garage , maar als je de poort opentrekt verschiet je u een ongeluk !!
  • Hans Torbeyns

    3 jaar geleden
    En als je geen koppelingspedaal hebt, blijf dan thuis