Photo News
Volledig scherm
© Photo News

830 ton strooizout gebruikt bij eerste winterprik: iedereen kan gevaarlijke situaties doorgeven via app

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is afgelopen nacht voor de eerste keer dit seizoen uitgerukt om preventief te strooien op snel- en gewestwegen. Er werd ongeveer 830 ton strooizout gebruikt. Via de app van het KMI kan iedereen ook zelf waarnemingen doorsturen. Die stromen automatisch door naar het GladheidMeetSysteem (GMS) van het AWV. 

7 reacties

  • Guy Van Brussel

    3 jaar geleden
    Mijn auto zal content zijn,......dat hij lekker warm in de garage staat ! ))
  • Didier Cauberghe

    3 jaar geleden
    Altijd veel show maken van we hebben X aantal Kg of Ton verstrooid maar de jaren dat ze amper moeten strooien en het zout niet kopen of opsparen daar wordt nooit over gesproken het budget dat er voor voorzien was waar gaat dat naartoe ?  We betalen veel te veel wegenbelasting dus een beetje zout dat moet er wel af kunnen we mogen niet vergeten dat wij als autobestuurder alle fietsinfrastructuur meebetalen en altijd maar meer met de auto worden geweerd we mogen minder en betalen altijd maar meer 
  • johan debue

    3 jaar geleden
    Was dus weer helemaal niet nodig zouden beter enkele honderden sensoren plaatsen die heel juist de temperatuur meten verspreid over vlaanderen .
  • DANIEL DEGRYSE

    3 jaar geleden
    Vraag me ook af was het nodig? In bepaalde delen wel denk ik. De winter is nog niet begonnen en hoeveel? 850ton? Wat als het eens echt een paar weken zou vriezen? Typisch België volle bak alles ineens en dan komen ze de winter niet door. Wat doen ze in de noordse landen? Of rijden ze daar niet ?
  • Pieter Martens

    3 jaar geleden
    Nu strooien ze in overvloed en straks als het nodig is is het op , het zou niet de eerste keer zijn.