Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Bijna een halve minuut in een oven van 450 graden, maar toch klauterde hij als uit het niets uit wrak: hoe kon Grosjean zijn horrorcrash overleven?

Formule 1Meer dan twintig eindeloze seconden hield de F1-wereld samen met een paar honderd miljoen televisiekijkers de adem in. En dan, het mirakel: als uit het niets kwam Romain Grosjean uit de vuurzee geklauterd. Verward, in paniek, zijn overall rokend, maar levend. ‘t Is een mirakel dat vragen oproept. Zoals: hoe kan een coureur dit overleven? Maar vooral: hoe is het mogelijk dat dit nog kan gebeuren?

13 reacties

  • rudi van dijck

    3 jaar geleden
    die veiligheid normen van die wagens hebben zeker hun meerwaarde al bewezen!! maar dan nog vind ik het straf, gezien die impact van 53 G zou zijn gemeten!! en nog vrij snel op eigen kracht uit die wagen is gekomen!! veel mensen zouden op dat moment buiten bewustzijn zelfs. ja ook sport mensen!! ja hij is idd een superman. blij dat hij in orde is, en een spoedig herstel toegewend.
  • egbert vansteenstraeten

    3 jaar geleden
    Als je dit ziet vraag ik me af waarom moderne auto's niet ook Kevlar en dergelijke gebruiken voor zowel veiligheid als lager verbruik door het licht materiaal. Ik weet dat het duur is maar sommige dingen zijn onbetaalbaar. 
  • irene van impe

    3 jaar geleden
    Chapeau! dat is een superman!
  • Matk Hendriksen

    3 jaar geleden
    Twee dingen. De wagen is zo ontworpen dat de het motorcompartiment bij hoge ompact los komt van de overlevingscel, om G-krachten te reduceren en Nomax
  • Pedro Vanbesien

    3 jaar geleden
    Nogmaals is bewezen hoe veilig een F1 wagen is, en hoe snel de hulp ter plaatse kwam.