Geert Molenberghs
Volledig scherm
Geert Molenberghs

Biostatisticus Molenberghs: “Belgische horeca zou als een van de eersten in Europa kunnen heropenen”

De Belgische horeca zou als een van de eersten in Europa kunnen heropenen. Dat zegt biostatisticus Geert Molenberghs bij HLN LIVE. “Onze cijfers evolueren gunstiger dan in buurlanden”, klinkt het. Volgens coronacommissaris Pedro Facon moeten we minstens drie weken in een gunstige zone zitten vooraleer er sprake zou kunnen zijn van een verdere versoepeling van de maatregelen. 

34 reacties

  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Je kan de horeca niet 100% veilig maken, degene die dat beweren liegen ronduit. Geen enkele plaats, of het nu een winkel een kapper, in de trein of bus is 100% veilig. Je kan alleen maar degene met het hoogste risico sluiten en voor de rest de beste maatregelen nemen en hopen dat mensen er zich ook aan houden, wat hier nog altijd een groot probleem is dus.
  • muller kurt

    3 jaar geleden
    Waarom zouden wij als eerste terug winkels open doen dan eerder de grenzen te sluiten om te voorkomen dat de egoïstische mensen onder ons ziektes verspreiden/meenemen. En om een economie te redden heb je eerst mensen nodig dus als dat zou lukken kan je pas vergelijkingen maken met de buurlanden. Die dat duidelijk beter bezig qua besmetting cijfers en wie zijn wij om dat om zeep te helpen. Doe gewoon een jaartje rustig aan blijf allemaal thuis en laat je haar groeien is beter dan besmet te zijn
  • Karl Stynen

    3 jaar geleden
    Bart De Wever had gelijk. Die had het een maand geleden al over een harmonika aan maatregelen waarbij sluiting horeca nogmaals een attest van onbekwaamheid verdient. Straf restaurateurs die niet in orde zijn en klanten die zich niet gedragen ipv iedereen te straffen.Misdadig om eerlijke en hardwerkenden te straffen en geld dat er niet is uit te delen. Zo gaan we allemaal failliet.
  • Robert DE REU

    3 jaar geleden
    Die is ook zijn kar aan het keren, een paar maand geleden rade hij nog aan om thuis ook het mondmasker te dragen, ik gun het de Horeca van harte, maar laten we niet te vroeg versoepelen, we zijn nu stilletjes op goede weg.
  • Danny Buyse

    3 jaar geleden
    @Tim Tant, volledig eens met u. Ook zelf ervaren door horeca bezoeken juni - oktober. Telkens moeten vluchten omdat men geen enkele regel naleefde met als resultaat dat deze sector ook heeft bijgedragen aan de sluiting. @Chris Meylemans, grote rampen? Orkanen, oorlogen, hongersnood, aardbevingen en tsunami's dat zijn grote rampen.