Amnesty International voerde gisteravond actie voor de Iraanse ambassade in Brussel tegen de naderende executie van de Zweeds-Iraanse wetenschapper Ahmadreza Djalali.
Volledig scherm
Amnesty International voerde gisteravond actie voor de Iraanse ambassade in Brussel tegen de naderende executie van de Zweeds-Iraanse wetenschapper Ahmadreza Djalali. © EPA

Iran gebruikt snel naderende executie Djalali om diplomaat vrij te krijgen die in Antwerpen terechtstaat voor terreurplannen

Iran heeft voor het eerst toegegeven de Zweeds-Iraanse wetenschapper Ahmadreza Djalali te gebruiken om hun diplomaat Assadollah Asadi vrij te krijgen. Dat heeft de advocate van Djalali dinsdag meegedeeld aan zijn echtgenote Vida Mehrannia. De diplomaat en twee Iraanse Belgen uit Wilrijk staan in Antwerpen terecht voor het plannen van een terroristische aanslag in 2018 op een Parijs congres van de Iraanse verzetsgroep MEK. 

16 reacties

  • dieter devreze

    3 jaar geleden
    Dus als ik het begrijp: wij pakken een man op en geven een proces wegens terroristische voorbereidingen. Zij pakken een willekeurige van de straat met een link naar België en willen dan ruilen. Niet toegeven, want zo kan Iran in de toekomst doen wat ze willen. België moet gewoon een reisverbod voor Iran uitvaardigen en kom niet klagen als je dan toch gaat. België zal dan niet meer moeten toegeven en kan berechten wie berecht moet worden. 
  • Heidi Werbrouck

    3 jaar geleden
    En wat heeft België daar mee te maken? Het is een tot Zweed genaturaliseerde Iraniër die een gastcollege kwam geven aan de VUB, en dat is het. Het is dus totaal niet onze zaak noch probleem maar dat van Zweden, waarvan we niets horen.
  • Marc Spandel

    3 jaar geleden
    Wat is dat nu weer "Iraanse Belgen"? Of je meerdere nationaliteiten hebt speelt in deze geen rol hoor. Als je kan kiezen welke nationaliteit je om een bepaalde reden kan kiezen, dan kies je in dit geval voor Belg of Iraniër, maar Iraanse Belg? Nooit van dit ras gehoord!
  • Francine Nickmans

    3 jaar geleden
    Er zal ook wel een reden zijn om hem ter dood te veroordelen want het is niet omdat ge uit het Westen komt dat ge sowieso onschuldig zijt.
  • Willy Devroey

    3 jaar geleden
    Dus geeft Iran in feite toe dat ze terroristen steunen en helpen bij het uitvoeren van opdrachten. Dringend internationale sancties. Duidelijk dat dit niet de enige keer is dat Iran chnatage gebruikt om een doel te bereiken. Maak Trump nog eens zot, kan hij er eindelijk eens invliegen.