Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld)
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) © Photo News

Minister Bart Somers wil dat álle Vlaamse ambtenaren makkelijker kunnen blijven werken na hun 65ste

Toen Martine Tanghe deze week op haar 65ste met pensioen ging, was dit tot groot verdriet van televisiekijkend Vlaanderen. Ook de meeste Vlaamse ambtenaren moeten best wel wat moeite doen om na hun 65ste aan de slag te kunnen blijven. En dat wil Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) nu veranderen.

40 reacties

  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    In de sociale wetgeving heeft de notie  'zwaar werk' te maken met de leeftijd waarop beoefenaars van sommige beroepen - eerder dan die van andere - hun pensioen mogen aanvragen. Dit heeft niets te maken met al dan niet ambtenaar zijn. De verschillen vloeien enkel voort uit de basisregel dat de sociale onderhandelingen waaruit de betrokken regelingen voortkomen - net als die over de minimum- e.a. lonen - PER SECTOR worden gevoerd. Ieder kiest vrij zijn beroep; jaloezie is dus onzin.
  • Eric De Temmerman

    3 jaar geleden
    Na een volledige carrière als personeelsverantwoordelijke kan ik maar één ding vaststellen : in de 40 jaar dat ik mensen heb begeleid in hun carrière is er niet één die langer wou blijven dan wettelijk verplicht en ik heb nog NIEMAND weten spijt hebben van een vertrek op pensioen. En van alle systemen die een vroeger vertrek toelieten, prepensioen en SWT wordt heel gretig gebruik gemaakt.Werk om te leven, leef niet om te werken..................................................................
  • Joke Weyts

    3 jaar geleden
    Natuurlijk wil hij dat. De vervanging (de hardwerkende Vlaming) zal veel minder talrijk zijn en de sociale bijstand zoals de leeflonen moeten toch gefinancieerd kunnen worden...
  • Vincent Henry

    3 jaar geleden
    Waarschijnlijk bedoelt hij de leden van de politieke dynastieen. Nergens zo goed als in de politiek?
  • Eric Grosemans

    3 jaar geleden
    Dat weet ik maar al te goed Bob Boomer, en alle respect hiervoor. Maar waarom zouden werknemers van de spoorwegen, de Lijn, bpost wel van het statuut zwaar werk mogen genieten, en de mensen uit de privé die even zwaar of zwaarder werk doen niet? Zijn ze wat meer omdat ze een staatsbetrekking hebben misschien? Geen probleem met het statuut "zwaar beroep", maar dan voor  iedereen of niemand. Dat is maar eerlijk.